Preşedintele SUA Joe Biden a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că va fi crescută prezenţa militară în Polonia şi România, în contextul situaţiei de la frontierele Ucrainei. În același timp, președintele francez, Emmanuel Macron, a anunțat că Franța este dispusă să trimită trupe pe teritoriul României în cadrul misiunilor NATO. 

Citeste si: Tensiuni tot mai mari la granița României. "Rusia poate să atace foarte rapid", spune secretarul de stat american Antony Blinken, prezent la Kiev

La scurt timp după aceste declarații, președintele României, Klaus Iohannis, a postat două mesaje de mulțumire pe contul său de Twitter, adresate președinților Joe Biden și Emmanuel Macron, în engleză și franceză, în care salută întărirea prezenței NATO în țara noastră.

Klaus Iohannis: Va fi întărit flancul estic, în regiunea Mării Negre

În primul mesaj de joi dimineața, Klaus Iohannis a salutat anunţul omologului francez, Emmanuel Macron, privind disponibilitatea Franţei de a participa cu trupe NATO pe teritoriul României.

Citeste si: Rusia, noi manevre militare lângă granița cu Ucraina, la doar o zi după negocierile cu SUA de la Geneva

"Salut călduros anunţul preşedintelui Emmanuel Macron cu privire la disponibilitatea Franţei de a participa la prezenţa militară întărită a NATO în România. Parteneriatul strategic România-Franţa va fi astfel întărit pe flancul estic, în regiunea Mării Negre", a scris Iohannis, joi, pe  Twitter.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a anunţat miercuri că Franţa este pregătită să contribuie cu trupe NATO pe teritoriul României. 

Citeste si: Trupele militare rusești au început să se retragă din Kazakhstan

Klaus Iohannis, mesaj pentru Joe Biden

Șeful statului român este de acord cu prezența suplimentară de trupe americane în țara noastră "dacă situația de securitate se deteriorează și mai mult". 

"Salut anunțul explicit al președintelui Joe Biden de a crește prezența militară SUA în România, pe Flancul Estic, dacă situația de securitate se deteriorează și mai mult. Parteneriatul strategic RO-SUA și solidaritatea NATO sunt foarte puternice", a transmis Klaus Iohannis.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Liderul de la Casa Albă, Joe Biden, a spus că SUA au "o obligație sacră" de a apăra România și Polonia, în baza articolului 5 din tratatul NATO.

Citeste si: Ultima șansă pentru evitarea unui conflict la Marea Neagră. Discuții aprinse între NATO și Rusia

”Vom creşte prezenţa militară în Polonia şi România, pentru că avem o obligaţie sacră în termenii Articolului 5, de a apăra aceste state.

Ele sunt parte a NATO. Nu avem această obligaţie faţă de Ucraina, deşi suntem foarte îngrijoraţi de ce se întâmplă în Ucraina”, a declarat preşedintele Biden, întrebat în legătură cu o eventuală invadare a Ucrainei de către trupele ruseşti,


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si