Presedintele României a fost si este în contact permanent cu institutiile române competente cu privire la situatia din Turcia înca de la începutul evenimentelor, informeaza Presedintia.

"Turcia este un partener strategic al României si aliat în cadrul NATO, iar stabilitatea tarii, pe baza respectarii democratiei si institutiilor democratic alese de poporul turc, este importanta pentru securitatea regionala, europeana si internationala", spune Klaus Iohannis, potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Presedintele Klaus Iohannis transmite si ca îsi exprima speranta ca ordinea publica va fi restabilita în cel mai scurt timp. Misiunea diplomatica si oficiile consulare ale României din Turcia sunt pregatite sa acorde toata asistenta necesara, în caz de nevoie, cetatenilor români aflati în Turcia, mai transmite Administratia Prezidentiala.

Cel putin 60 de oameni si-au pierdut viata la Ankara si sase la Istanbul în tentativa de lovitura de stat.

Alte 1000 de persoane au fost ranite. Majoritatea victimelor sunt civili.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si