Președintele României va începe turneul în Coreea de Sud. Se pare că în perioada 22-24 aprilie 2024, potrivit informațiilor transmise de antena3.ro, Klaus Iohannis se va afla într-o vizită oficială în Coreea de Sud. Care este scopul turneului și ce program va avea președintele?

Scopul vizitei lui Klaus Iohannis în Coreea de Sud

În perioada 22-24 aprile 2024, Klaus Iohannis se va afla într-un turneu în Coreea de Sud.

Președintele va fi însoțit de mai mulți miniștri, printre care Angel Tîlvăr, ministrul Apărării; Luminița Odobescu, ministrul Afacerilor Externe; Sebastian Burduja, ministrul Energiei și Raed Arafat, şeful DSU, conform aceleiași surse.

Scopul vizitei oficiale este de a întări Parteneriatul Strategic dintre România și Republica Coreea. Potrivit unui comunicat trasnmis de administrația prezidențială, în cadrul vizitei ar urma să se semneze Declarația Comună privind consolidarea Parteneriatului Strategic România – Republica Coreea.

Citește și: Klaus Iohannis, discuție telefonică cu Recep Tayyip Erdogan, președintele Turciei. Ce au stabilit cei doi șefi de stat

klaus iohannis

Klaus Iohannis, președintele României

[Sursa foto: Facebook- Klaus Iohannis]

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Republica Coreea este prima țară din regiunea Asia-Pacific cu care România a ridicat relațiile la nivel de Parteneriat Strategic, semnat în 2008. Intensificarea contactelor politico-diplomatice dintre cele două state, trendul pozitiv al schimburilor comerciale bilaterale, precum și multitudinea domeniilor în care există potențial și interes reciproc de colaborare reprezintă principalele premise care fundamentează decizia de a consolida Parteneriatul Strategic dintre România și Republica Coreea, cu prilejul vizitei oficiale la Seoul, prima la nivel de șef de stat din ultimii 16 ani.

În acest context, va fi adoptată la cel mai înalt nivel „Declarația Comună privind consolidarea Parteneriatului Strategic România – Republica Coreea”, un document care va stabili direcțiile principale de cooperare vizate de ambele părți pentru următorii 10 ani, ar fi transmis administrația prezidențială.

Programul președintelui în Coreea de Sud

Președintele se pare că își va începe vizita, pe data de 22 aprilie, cu o ceremonie oficială de depunere a unei coroane de flori la Cimitirul Național din Seoul, după care va urma un tur informativ al Panmunjom, din Zona Demilitarizată.

Citește și: Moment important în războiul dintre Rusia și Ucraina. Decizie de ultim moment luată de NATO

klaus iohannis

Klaus Iohannis se va afla în Coreea de Sud în perioada 22-24 aprilie 2024

[Sursa foto: Facebook- Klaus Iohannis]

Pe 23 de aprilie, Klaus Iohannis ar urma să se întâlnească cu Yoon Suk Yeol, președintele sud coreeann.

Pe 24 aprilie, președintele României se pare că va vizita Complexul de producție Doosan Enerbility, conform informațiilor transmise de antena3.ro.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si