Potrivit programului anunțat de Administrația Prezidențială, Klaus Iohannis va participa, la ora 16.40 (ora României), la o ceremonie de depunere a unei coroane de flori la Monumentul Generalului San Martin din Buenos Aires.

Citește și: VIDEO| Klaus Iohannis și soția sa- prezenți la slujba de Înviere oficiată la Biserica Romano-Catolică

Ulterior, el va fi primit de preşedintele Republicii Argentina, Alberto Fernández, la Palatul Prezidențial Casa Rosada din Buenos Aires.

După primirea oficială, cei doi şefi de stat vor avea convorbiri tête-à-tête şi va avea loc semnarea Memorandumului de Înțelegere între Ministerul Afacerilor Interne din România, prin Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, şi Agenţia Argentiniană de Cooperare Internaţională şi Asistenţă Umanitară – ”Căştile Albe” din Republica Argentina. Ulterior, vor fi susţinute declaraţii de presă comune.

Klaus Iohannis, vizite oficiale în America de Sud

Programul include şi un dejun oficial.

Citește și: VIDEO- Nou proiect de lege: persoanele care solicită concediu medical vor fi verificate cu poliția la domiciliu

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a început, în urmă cu o săptămână, vizite oficiale în Republica Federativă a Braziliei, în Republica Chile şi în Republica Argentina. Turneul președintelui se va încheia miercuri.

„Aceste vizite urmăresc relansarea dialogului la nivel înalt cu statele Americii Latine şi redinamizarea interacţiunilor bilaterale la nivel politico-diplomatic, respectiv sectorial, fiind menite să deschidă noi oportunităţi de colaborare în domenii de interes crescut, inclusiv cele privind răspunsul comun la o serie de provocări la nivel global.

America Latină reuneşte state membre sau în proces de aderare la OCDE, cu economii emergente, care contribuie sau pot contribui în mod semnificativ, la nivel global, la securitatea alimentară, la cea energetică sau climatică, la recuperarea economică post-pandemie şi dezvoltarea durabilă”, a transmis Administrația Prezidenţială.

Citește și: Iohannis a convocat ședința CSAT marți, 11 aprilie, la Palatul Cotroceni

Preşedintele Iohannis face vizitele oficiale în America de Sud cu acelaşi avion cu care a fost în Japonia, închiriat de la compania luxemburgheză Global Jet, relatează Boarding Pass, site specializat în ştiri din domeniul aviatic.

Citește și: Angajații din mediul privat ar putea primi vouchere de vacanță. Senatul a inițiat consultări publice


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si