Meciul Kosovo- România se joacă vineri seara, de la ora 21,45, în preliminariile pentru EURO 2024. Naționala Kosovo a susținut astăzi penultima sesiune de antrenament înaintea meciului cu România, transmite Federația kosovară de fotbal.

Citește și: România joacă următoarele partide din preliminariile EURO 2024 fără câțiva jucători de bază

Kosovo- România, preliminarii EURO 2024.

Potrivit sursei citate, antrenamentul de miercuri a fost unul intens, iar selecționerul Alain Giresse a lucrat la unele dintre schemele de joc, dar și la finalizarea acțiunilor.

Kosovo- România, preliminarii EURO 2024. "Optimismul pentru victorie e ridicat", spun kosovarii

"Atmosfera din echipa Kosovo înainte de acest meci foarte important este destul de bună, în timp ce optimismul pentru victorie este ridicat", se spune pe site-ul Federației de la Pristina.

Citește și: Finala Champions League 2023. Manchester City este noua regină a Europei la fotbal

Kosovo- România, preliminarii EURO 2024  - Vedat Muriqi, atacantul vedetă al echipei naționale a Kosovo, și-a exprimat încrederea în succesul împotriva României după o săptămână de muncă intensă a echipei.

Kosovo - România, preliminarii EURO 2024,

Kosovo - România, preliminarii EURO 2024, antrenamentul echipei din Kosovo

[Sursa foto: Federația de Fotbal din Kosovo]

Căpitanul echipei Kosovo crede că echipa sa este pregătită pentru această provocare și speră la victorie împotriva Naționalei României.

Vedat Muriqi a evaluat meciurile cu România și Belarus ca fiind foarte importante pentru soarta echipei Kosovo în calificările la Euro 2024.

Kosovo - România, preliminarii EURO 2024, antrenamentul echipei din Kosovo

Kosovo - România, preliminarii EURO 2024, antrenamentul echipei din Kosovo

[Sursa foto: Federația de Fotbal din Kosovo]

Kosovo- România, preliminarii EURO 2024. "Nu avem altă variantă decât să câștigăm 3 puncte cu România"

Cu două zile înainte de meciul Kosovo- România, vedeta din atacul gazdelor spune: „Am făcut deja majoritatea pregătirilor pe care trebuia să le facem.

În seara asta avem și analiza video a adversarului pentru a vedea cum joacă și ce tactici de bază au. Până astăzi am făcut exerciții cu intensitate, în timp ce mâine va fi un exercițiu mai ușor".

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: Finala Champions League 2023. Care este scorul cu cel mai bun pronostic înainte de Manchester City- Inter Milano

Kosovo- România, preliminarii EURO 2024." Suntem optimiști în primul rând, ceea ce cred că este cel mai important, dar și muncim din greu, așa că sper la trei puncte în fața fanilor noștri. Acestea sunt, fără îndoială, două meciuri cruciale. În primul rând, ne confruntăm cu România, care are cu patru puncte mai mult decât noi, și nu prevăd niciun scenariu în afară de a câștiga trei puncte", a mai spus jucătorul kosovar.

Kosovo - România, preliminarii EURO 2024, antrenamentul echipei din Kosovo

Kosovo - România, preliminarii EURO 2024, antrenamentul echipei din Kosovo

[Sursa foto: Federația de Fotbal din Kosovo]

Kosovo- România, preliminarii EURO 2024. "Orice alt rezultat ne poate distruge șansele și ne poate provoca durere și, de asemenea, instabilitate așa cum am avut-o în calificările anterioare. Așadar, este necesar mai întâi să luăm trei puncte cu România, iar apoi cu Belarus la Budapesta este o altă poveste", a subliniat Muriqi.

Naționala din Kosovo va avea ultimul antrenament mâine, selecționerul Alain Giresse și unul dintre fotbaliști urmând să se prezinte la conferința de presă dinaintea duelului cu România.

Alain Giresse, în vârstă de 71 de ani (n. 2 august 1952, Langoiran, Gironde) este un fost jucător francez de fotbal, actual antrenor.

Alain Giresse a jucat pentru Echipa națională de fotbal a Franței la Campionatul Mondial de Fotbal 1982 (locul patru) și la Campionatul Mondial de Fotbal 1986 (locul trei). A fost membru al echipei care a câștigat Euro 1984 împreună cu Michel Platini, Luis Fernández și Jean Tigana.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Kosovo - România, preliminarii EURO 2024 - Jucătorii din Kosovo vor să ia trei punct

[Sursa foto: Federația de Fotbal din Kosovo]

România, prima șansă la calificare la EURO 2024

După două victorii în luna martie, în Andorra și cu Belarus, acasă, naționala României continuă în iunie parcursul în grupa de calificare la Campionatul European 2024 găzduit de Germania:

  • Vineri, 16 iunie, ora 21:45, stadion Fadil Vokrri (Pristina):  KOSOVO – ROMÂNIA
    – în direct la Antena 1 și Radio România Actualități –
  • Luni, 19 iunie, ora 21:45, Swissporarena (Lucerna):  ELVEȚIA – ROMÂNIA
    – în direct la Prima TV și Radio România Actualități –

Selecționerul Edward Iordănescu a convocat 26 de jucători pentru jocurile din această lună:

Portari
Ștefan TÂRNOVANU (FCSB, 1/0), Marian AIOANI (Farul Constanța, 0/0), Horațiu MOLDOVAN (FC Rapid 1923, 1/0)

Fundași
Andrei RAȚIU (Huesca| Spania, 11/1), Cristian MANEA (CFR Cluj, 21/2), Andrei BURCĂ (CFR Cluj, 17/1), Radu DRĂGUȘIN (Genoa| Italia, 5/0), Ionuț NEDELCEARU (Palermo| Italia, 24/2), Adrian RUS (Pisa| Italia, 17/1), Mario CAMORA (CFR Cluj, 9/0), Raul OPRUȚ (Hermannstadt, 3/0)

Mijlocași
Marius MARIN (Pisa| Italia, 10/0), Tudor BĂLUȚĂ (Farul Constanța, 11/0), Vladimir SCRECIU (Universitatea Craiova, 0/0), Darius OLARU (FCSB, 10/0), Nicolae STANCIU (Wuhan Three Towns| China, 58/12), Alexandru CICÂLDĂU (Ittihad Kalba| EAU, 29/4), Ianis HAGI (Rangers| Scoția, 24/2), Deian SORESCU (FCSB, 10/0), Olimpiu MORUȚAN (Pisa| Italia, 7/1), Florinel COMAN (FCSB, 5/0), Dennis MAN (Parma| Italia, 18/6), Valentin MIHĂILĂ (Parma| Italia, 10/1)

Atacanți
George PUȘCAȘ (Genoa| Italia, 34/10), Denis ALIBEC (Farul Constanța, 29/3), Louis MUNTEANU (Farul Constanța, 0/0)


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si