Kovesi le-a multumit procurorilor anticoruptie ”pentru efortul profesionist, consecvent si responsabil din acest an”, scrie news.ro.
”Chiar daca a fost un an cu multe provocari, un an in care am fost atacati in mod constant, ne-am continuat activitatea onest si profesionist. Solidaritatea si corectitudinea au fost cele mai importante atuuri pe care le-am avut ”, a spus Laura Codruta Kovesi.
Ea a sustinut ca procurorii care au ales sa lucreze in DNA fac acest lucru pentru ca le pasa de Romania.
” Suntem procurori care am ales sa lucram in DNA pentru ca ne pasa. Ne pasa de tara in care traim.
Ne pasa de Romania. Si imi doresc sa continuam impreuna acest drum si sa nu uitati ca noi suntem DNA! ”, a afirmat Kovesi, precizand ca procurorii trebuie sa respecte legea indiferent daca sunt criticati sau laudati.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Procurorul-sef al DNA a mai spus, la sedinta de bilant a institutiei, ca ”dezbaterea despre coruptie a fost mai puternica, in ultima perioada, ca niciodata, iar cel mai important efect a fost acela de solidarizare pentru principii”.
”Legea este azi mai puternica in Romania, ceea ce face societatea, pe ansamblu, mai puternica! ”, a continuat Kovesi.
Ea a mai spus ca legea se aplica si procurorilor DNA si ca tot ceea ce fac se desfasoara sub controlul CSM si al instantelor.
”Un procuror nu falsifica dosare, nu fabrica probe, nu urmareste agende obscure si nici nu face jocuri politice. Mai mult decat atat, alti magistrati, judecatorii, vin si controleaza munca procurorilor si masurile dispuse de acestia. Astfel de acuzatii au fost facute de cele mai multe ori de inculpatii si condamnatii din dosarele noastre sau de cei care ii sustin.
Presiunile exercitate in spatiul public depasesc limitele unor critici acceptabile intr-o societate democratica, mai ales in conditiile in care ele au venit din partea unor condamnati sau inculpati care detin sau au detinut functii importante in stat ”, a mai declarat Kovesi, care a precizat ca in cadrul unui proces penal judeca mai multi judecatori, uneori intre 10 si 15 judecatori, chiar de la instante diferite.
”Exigentele noastre sunt mari cu noi insine, iar exigentele noastre se refera la respectarea legii si cautarea adevarului ”, a adaugat Kovesi.