Kremlinul spune că Rusia trebuie să continue „operațiunea militară specială” până când va prelua controlul deplin asupra regiunii Donețk din estul Ucrainei, informează Al Jazeera.

Într-o videoconferință cu reporterii, purtătorul de cuvânt al lui Putin a spus că ofensiva va continua „cel puțin” până când va fi obținută „eliberarea” autoproclamatei republici separatiste Donețk (RPD).

Citeste si: Mihail Hodorkovski, magnatul rus aflat în exil, prevede răsturnarea lui Putin de la putere

Autorităţile proruse din regiunile ucrainene Zaporojie, Herson, Lugansk şi Doneţk au revendicat marţi victoria votului favorabil pentru anexarea acestor teritorii de către Rusia, în cadrul unor aşa-zise referendumuri, pe care Kievul și Occidentul nu le recunosc.

Citeste si: Rusia deschide un centru de înrolare la granița cu Georgia. Mii de tineri care vor să plece din țară, prinși în capcană

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Următoarea etapă îi revine Parlamentului rus, care va vota în următoarele zile un document ce oficializează integrarea acestor patru regiuni în Federaţia Rusă.

Liderii separatiști îi cer oficial lui Putin să anexeze noile teritorii

Liderul susținut de Moscova al autoproclamatei Republici Populare Lugansk (LPR) din estul Ucrainei i-a cerut oficial președintelui Vladimir Putin să încorporeze regiunea în Rusia.

„Ținând cont de faptul că populația republicii a aprobat decizia la referendum, vă rog să luați în considerare problema devenirii Republicii Populare Lugansk ca parte a Rusiei”, a spus Leonid Pasechnik într-un comunicat postat pe Telegram.

Citeste si: Prima reacție a lui Zelenski după anunţarea rezultatelor la referendumurile din estul Ucrainei. "Nu mai discut cu Putin"

Potrivit oficialilor electorali instalați în Rusia, 98% din buletinele de vot exprimate la votul de anexare de la Lugansk au susținut alăturarea regiunii cu Rusia.

Kievul și aliații săi occidentali au respins toate așa-numitele referendumuri desfășurate în teritoriile ocupate de ruși ca fiind o „falsă”.

Președintele Zelenski a caracterizat referendumurile făcute sub ocupație rusească drept "parodii". 

Citeste si: Rusia se pregătește de anexarea a 20% din teritoriul Ucrainei


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si