Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, a precizat că posibilitatea unui armistițiu pe timpul Crăciunului nu se află pe agenda guvernului de la Moscova.

Citește și: Vladimir Putin și-a anulat conferința de presă maraton, pentru prima oară în ultimii 10 ani

Principala justificare pentru continuarea ofensivei în Ucraina este necesitatea de a proteja populația locală de neo-naziștii de la Kiev.

Citește și: Volodimir Zelenski i-a cerut ajutorul lui Joe Biden. Cei doi lideri au discutat la telefon despre populația civilă din Ucraina și despre infrastructură

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„Nu s-a primit nicio propunere de la nimeni”, a declarat principalul purtător de cuvânt al Președinției ruse, Dimitri Peskov, întrebat cu privire la posibilitatea unui armistițiu cel puțin temporar, în următoarele săptămâni, transmite agenția Interfax.

Kremlin: "Situația din Donețk este dificilă"

Dmitri Peskov a subliniat că principala sarcină a Forțelor Armate Ruse este de a „proteja” populațiile din zonele ocupate și a recunoscut că situația din regiunea Donețk, una dintre cele patru pe care Moscova le revendică acum, este „dificilă”.

Citește și: Explozii la Kiev. Guvernatorul regiunii avertizează: „Rămâneţi în adăposturi”

„Operațiunea militară specială continuă”, a adăugat purtătorul de cuvânt, folosind termenii autorităților ruse pentru invazia lansată pe 24 februarie la ordinul președintelui Vladimir Putin.

Rusia, pregătită să atace sistemele Patriot aduse de americani

Kremlinul a declarat miercuri că sistemul Patriot de apărare aeriană cu rachete pe care Statele Unite s-ar pregăti să îl trimită Kievului ar reprezenta o „țintă legitimă” pentru loviturile sale împotriva Ucrainei, potrivit Reuters.

Anunțul a fost făcut în timpul conferinței sale zilnice de presă de către purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Potrivit presei americane, Casa Albă finalizează planurile de a trimite Ucrainei sistemul de apărare aeriană Patriot și că o decizie oficială ar putea fi făcută încă de săptămâna aceasta.

Peskov a declarat miercuri că sisteme Patriot ar reprezenta „cu siguranță” o țintă pentru Rusia, dar că nu dorește să comenteze asupra unor informații apărute în presă care nu au fost confirmate oficial.

Patriot este considerat unul dintre cele mai avansate sisteme de apărare aeriană de fabricație americană, fiind eficace împotriva avioanelor, rachetelor de croazieră și rachetelor balistice.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si