Close sidebar
Close sidebar

''Bătălia pentru Donbas va semăna cu al Doilea Război Mondial", spune ministrul de Externe al Ucrainei

''Bătălia pentru Donbas va semăna cu al Doilea Război Mondial", a declarat șeful diplomației de la Kiev, Dmitro Kuleba, în fața miniștrilor de Externe din statele NATO.

Sorin Negru,

Ministrul de Externe al Ucrainei, avertisment despre luptele grele care urmează în regiune aDonbas

[Sursa foto: Twitter]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Ucraina are nevoie ca ţările NATO să-i trimită arme ''acum'' pentru a respinge ofensiva rusă, altfel ''va fi prea târziu'', a declarat joi ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba la o reuniune a Alianţei desfăşurată la Bruxelles.

Citeste si: Negocieri blocate între Rusia și Ucraina. Lavrov: "Iată adevăratele intenții ale Kievului"

''Bătălia pentru Donbas vă va aduce aminte de al Doilea Război Mondial, cu operaţiuni extinse, mişcări de trupe, angajarea a mii de tancuri, vehicule blindate, avioane, artilerie. Aceasta nu va fi doar o operaţiune locală cum am văzut în pregătirile Rusiei'', a explicat joi ministrul de la Kiev.

Citeste si: Țările din grupul G7 condamnă atrocitățile din Bucha. „Arată adevărata față a războiului brutal al Rusiei”

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Gemenii dați dispăruți în Târgu Jiu au fost găsiți în Arad. Își închiriaseră o garsonieră și urmăreau știri despre ei- antena3.ro

''Rusia are planul său, noi îl avem pe al nostru, iar câmpul de luptă va decide rezultatul'', a mai spus Kuleba, potrivit CNN.

Kuleba: Cele mai grele lupte urmează

Trupele ruse care după declanşarea invaziei pe 24 februarie au pătruns în partea de nord a Ucrainei s-au retras şi se repliază pentru o ofensivă majoră în zona Donbas, estul separatist prorus al Ucrainei.

Citeste si: Cum vorbesc soldații ruși între ei: „Întâi interogăm civili, apoi îi împușcăm”. Interceptările făcute de spionajul german

''În momentul la care vorbim, bătălia pentru Donbas este în desfăşurare, (dar) nu şi-a atins apogeul. În fiecare zi, cele mai grele lupte au loc în această parte a Ucrainei şi multe altele vor urma, din păcate'', a mai spus Kuleba, conform Agerpres.

Dmitro Kuleba cere arme cât mai rapid din partea statelor NATO

[Sursa foto: Twitter]

"Fie ne ajutaţi acum, fie ajutorul vostru va veni prea târziu"

Ministrul de Externe al Ucrainei a insistat pe urgența livrării de arme pentru ca ajutorul Occidentului să nu vină prea târziu.

''Nu mă îndoiesc că Ucraina va avea armele necesare pentru a lupta. Întrebarea este ''când''. Fie ne ajutaţi acum- şi vorbesc de zile, nu de săptămâni-, fie ajutorul vostru va veni prea târziu. Şi mulţi oameni vor muri, mulţi civili îşi vor pierde casele, multe sate vor fi distruse dacă acest ajutor soseşte prea târziu'', a susţinut ministrul ucrainean în faţa presei.

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Gemenii dați dispăruți în Târgu Jiu au fost găsiți în Arad. Își închiriaseră o garsonieră și urmăreau știri despre ei- antena3.ro

De la începutul invaziei ruse statele occidentale au oferit armatei ucrainene un sprijin substanţial în echipamente militare, livrându-i în prima lună de război, printre altele, circa 17.000 de rachete antitanc şi sisteme antiaeriene portabile ce au provocat pierderi considerabile armatei ruse.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI