David a învins boala cauzată de cantitățile impresionante de amoniac din sânge, cu ajutorul trasplantului hepatic.

Boala nemiloasă care i-a distrus ficatul este unică în România

David a fost diagnosticat încă din prima lună de viață cu o boală metabolică rară, unică în România, deficit congenital de arginin-succinil-liază.

Astfel organismul băiatului respingea proteinele, iar singurele alimente pe care le tolera au fost fructele și legumele.

Citește și: Al cincilea caz de hepatită E în România. Un pacient a fost tratat la Iași

Cu ajutorul unei fundații și a oamenilor cu suflet mare, David a mers în Italia, acolo unde a avut loc transplantul de ficat.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Scene greu de privit pentru salvamontiștii care au intervenit în salvarea fetei atacate de urs- wowbiz.ro

Intervenția chirurgicală a durat 12 ore, însă a fost nevoie rapid de o altă intervenție chirurgicală, pentru că, în timpul transplantului, David a făcut pancreatită.

Citește și: Celine Dion suferă de o boală rară

Au urmat și o a treia, și o a patra operație, însă medicii nu au renunțat, iar cu ajutorul antibioticelor și grija familiei, David a reușit să reînceapă să tolereze mâncarea la o lună de la transplant.

La 10 ani, copilul descoperă gustul cărnii și al dulciurilor

“David are recomandare de la nutritioni ș ti să mănânce neapărat zilnic supă sau ciorbă, salată, dulciuri și un mic dejun cu lapte și cereale dimineața, iar eu mă străduiesc să gătesc în fiecare zi tot ce îmi spune el că ar vrea, dar ascultând de nutriționiști”, a spus mama acestuia, potrivit Fundației Mereu Aproape.

Citește și: Top cinci alimente bogate în vitamina K

Băiețelul de zece ani a început să mânânce treptat tot ce își dorește, iar mama băiatului a dezvăluit faptul că David a mâncat șnițel și ciocolată.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si