Carmen Galin, care a implinit 71 de ani pe 14 martie, a fost una dintre cele mai talentate actrite ale generatiei sale. Ea a facut parte din trupa Teatrului National, dar s-a consacrta si in filme ca „Tanase Scatiu“, „Mere rosii“, „Saltimbancii“, „Ana si hotul“sau „Faleze de nisip“. In 1996, la 50 de ani, Galin  a luat decizia de a se retrage definitiv din lumea artistica si cea publica, dedicandu-se unor actiuni umanitare.

"Într-o bună dimineaţă, pe data de 2 mai 1996, am urcat la direcţie şi mi-am pus demisia pe masă. Era Fănuş Neagu director şi noi luasem un premiu foarte mare la un festival cu „Steaua fără nume“. Acel premiu consta şi într-o sumă de bani. Şi sincer colegii mei erau supăraţi şi întrebau de ce nu se întâmplă ceva cu acel premiu. Şi m-au făcut să înţeleg că eu sunt singura care pot să mă duc să întreb. Am fost imediat bruscată cu „Numai bani nu-ţi lipsesc ţie“ şi eu am spus „nu, eu trebuie să mă duc la colegii mei să le dau un răspuns ce s-a întâmplat cu banii“. Şi mi s-a răspuns foarte urât: „Şi ce vrei, dragă, să-mi pun acuma pe piept că nu mai sunt banii?“. Aşa, la modul ăsta, m-a luat cu „tovărăşică“ şi i-am spus „nu sunt tovărăşică“, mi-a spus... Săracu’, e şi mort acuma, dar aşa a fost, mi-a spus „tovărăşică“ (i-am spus că nu sunt tovarăşă), „măi fătucă“ (i-am spus că eu nu sunt fătucă) etc.
Şi am intrat imediat la secretariat cu demisia – aşa e firea mea, e-adevărat, dar nu impulsivă, ci sunt foarte maleabilă până-n clipa în care ceva se pune de-a curmezişul”,
a dezvaluit Galin, intr-un interviu pentru Adevarul.

“Pentru că chiar nu puteam să suport cum i-a schimbat pe oameni acel aşa-zis moment de mare răscruce, acea cotitură, când nu ştiau ce să facă cu libertatea şi făceau numai lucruri foarte rele.
Asta e cu teatrul. În ce priveşte filmul, vă dau un exemplu: eu dacă citeam un scenariu care-mi plăcea şi acceptam să joc în film, mă trezeam la premieră cu filmul plin de scene deocheate, care nu mă interesează. În toate filmele, fără rost, existau în clipa aceea numai lucruri din astea, aşa era şi în televiziune, aşa era şi în teatru... Dumnezeule mare, dacă nu dezbrăcau o fetiţă acolo, nu se putea... Erau agresive, în „libertatea“ asta, toate poveştile care nu-mi făceau bine deloc: şi trădările, şi curiozităţile care se-amestecau în discuţii, şi violenţa cu care cei care veneau voiau să-şi facă loc, indiferent dacă distrugeau familii, se combinau fără niciun scrupul, fără nimic... Şi atunci a fost – ştii cum era replica aia superbă din Pirandello, din „Să-i îmbrăcăm pe cei goi“ – „scârba şi greaţa“, efectiv, aceste două epitete sunt cele care-au pus stăpânire pe mine. Nu e vorba să mă dau exemplu, ci pur şi simplu aşa am simţit”
, a mai dezvaluit actrita. Acum cateva zile, Carmen Galin a revenit in prim-plan cu un intreviu acordat lui Catalin Stefanescu, la TVR 2, actrita afisand un look impecabil la cei 71 de ani ai sai, potrivit wowbiz.ro. 

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem- wowbiz.ro

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si