În vârstă de 77 de ani, o femeie a rămas fără acoperiș deasupra capului, în prag de iarnă. Acoperișul casei a ars în întregime din cauza coșului de fum.

Află cum poți preveni o asemenea tragedie!

Fără acoperiș în prag de iarnă

În prag de iarnă, o femeie de 77 de ani, din localitatea Copălău, a rămas fără acoperiș deasupra capului, după ce casa în care locuia a fost distrusă în urma unui incendiu, care a avut loc noaptea trecută.

Deși era în locuință când s-a produs evenimentul, femeia nu a realizat ce se întâmplă.

Vecinii au observat incendiul, au sunat la 112 și au intrat în casă pentru a o salva pe femeie.

La fața locului au ajuns pompierii voluntari din comuna Copălău, dar și pompierii militari din cadrul Punctului de Lucru Flămânzi și Detașamentului de Pompieri Botoșani, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă.

Aceștia au constatat că locuința ardea în totalitate, iar cauza incendiului un coș de fum necurățat de funingine.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: Incendiu de proporții în Argeș: Flăcările s-au extins pe o suprafață de aproximativ trei hectare. Un bărbat care participa la stingerea focarelor a avut nevoie de îngrijri medicale

 Sfaturi care pot preveni o tragedie

Sfaturi care pot preveni o tragedie

[Sursa foto: Freepik]

Sfaturi cum poți preveni o asemenea tragedie

Pompierii oferă sfaturi pentru a preveni un incendiu, în prag de iarnă, din cauza coșului de fum:

- Verificarea coşurilor de evacuare a fumului, pentru ca acestea să nu prezinte fisuri care să permită scânteilor să incendieze materialele combustibile ale planșeului sau acoperișului (grinzi, astereală etc.)

- Curățarea periodică a coșurilor de fum pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare.

- Tencuirea şi văruirea parții din pod a coşului de fum, în scopul sesizării imediate a fisurilor (căldura sau scânteile care ies prin fisurile unui coş de fum deteriorat constituie surse de aprindere, dacă în zona lor există elemente de construcţie sau structuri din lemn)

- Îngroșarea zidăriei coşului la trecerea prin planşee, lăsând un spaţiu între această zidărie şi elementele combustibile ale planşeului.

- Păstrarea distanţei dintre faţa exterioară a coşurilor şi elementele combustibile ale acoperişului


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si