În cursul zilei de joi, un tânăr în vârstă de 26 de ani s-a ales cu arsuri pe jumătate din suprafața corpului. Este vorba despre arsuri de gradele 2 și 3 pe care le-a căpătat în urma unui incident.

Bărbatul încerca să alimenteze o drujbă, dar înainte să se apuce de treabă și-a aprins o țigară pe care nu a stins-o cum trebuie înainte să o arunce.

La un moment dat a scăpat bidonul cu benzină din mână, moment în care țigara care nu era stinsă de tot s-a aprins, iar omul a fost cuprins de flăcări.

Citește și: VIDEO Cel mai feroce uragan din istoria Floridei este pe cale să lovească țărmul! Oamenii sunt terifiați: „Toți specialiștii sunt speriați”

barbat ars, colectiv, botosani

De 24 de ore, bărbatul ars așteaptă un loc într-un spital în care poate să primească tratamentul corespunzător 

Bărbatul a mai apucat să sune la 112. Salvatorii l-au preluat, l-au intubat și sedat, dar starea lui este mai rea de la o oră la alta. Medicii de la Botoșani au cerut transferul pacientului la centrele de mari arși din țară, dar au fost refuzați. Motivul: lipsa de paturi.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: O tânără care și-a comandat de pe Shein o pereche de cizme a găsit în colet un scorpion veninos- antena3.ro

Citeste si: Un militar ucrainean şi-a anunţat dezertarea pe Facebook. Bărbatul a fost arestat și riscă ani grei de închisoare- wowbiz.ro

„Echipajul de terapie intensiva mobila a fost solicitat pentru un pacient in vârsta de 26 de ani, sex masculin, care prezenta arsura prin flacăra produsa accidental, in urma manipularii cu un bidon de benzina. Arsura reprezinta aproximativ 60% din suprafața corpului, la nivel toracic posterior, membre superioare si membre inferioare, gradul II-III.

Pacientul este stabilizat din punct de vedere hemodinamic, cu suport electronic.

Se face toaleta plăgii si ulterior, având in vedere ca nu sunt locuri disponibile la nivel de tara pentru marii arși, va rămâne pentru supraveghere si tratament de specialitate in chirurgie plastica si reconstructiva a Spitalului Județean de Urgenta Botoșani”, a precizat medicul primar Ramona Guraliuc, coordonatorul UPU-SMURD Botoșani.

În cazul în care nu va fi loc pentru el în țară, medicii o să ceară transferul pacientului către un spital din străinătate.  

Cazul vine la aproape 9 ani după cazul Colectiv, una dintre cele mai mari tragedii din România. În acest moment, în România există doar 34 de paturi pentru mari arși. Dintre acestea, șase sunt la Spitalul Floreasca, iar câte cinci la Spitalul de Arși din București, la Spitalul Sf. Spiridon din Iași și la Spitalul Județean Timișoara. Alte trei paturi se află la Spitalul Clinic Bagdasar-Arseni. 10 paturi destinate copiilor sunt disponibile la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală. În România există un singur Centru de Mari Arși, la Spitalul Floreasca.

Citeste si: Se măresc iar pensiile, odată cu luna noiembrie! Cine va beneficia de această majorare?- kfetele.ro

Citeste si: Erika Isac, criticată aspru pentru scenele abuzive prezentate în videoclipul piesei BOO HOO: "Militează împotriva violenței asupra femeilor, dar videoclipurile ei sunt pline de violență și imagini vulgare"- radioimpuls.ro

Citeste si: 18 oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale după o piesă de operă cu sex live și sânge- antena3.ro

Chiar dacă în urma tragediei de la Colectiv, din 30 octombrie 2015, autoritățile au promis că paturile vor fi suplimentate la nivel național, situația nu s-a schimbat iar numărul locurilor pentru pacienții cu arsuri severe este în continuare insuficient.

Citește și: Românii cu datorii la stat vor primi acasă un plic-surpriză trimis de ANAF. Ce ofertă de amnistie fiscală îți aduce poștașul

barbat ars, colectiv, botosani


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si