La ce interval trebuie să faci ITP-ul unui ATV

Extrem de populare în ultimii ani, ATV-urile sunt vehicule foarte des întâlnite în zone turistice, oferind o modalitate inedită de explorare a împrejurimilor, dar și experiențe pline de adrenalină.

miercuri 20 martie 2024 , 10:17

Cuplu pe ATV în pădure

[Sursa foto: Unsplash]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Extrem de populare în ultimii ani, ATV-urile sunt vehicule foarte des întâlnite în zone turistice, oferind o modalitate inedită de explorare a împrejurimilor, dar și experiențe pline de adrenalină. Cei care s-au urcat o dată pe ATV își doresc să o facă din nou și poate acesta este și motivul pentru care aceste vehicule sunt achiziționate din ce în ce mai mult de persoane fizice care au case de vacanță în zone rurale sau de munte. O plimbare cu ATV-ul într-o zonă pitorească este încântătoare. În plus, vehiculul are caracteristicile necesare accesului în zone accidentate - păduri, dealuri, drumuri de țară - în care este greu sau imposibil să mergi cu autoturisme sau biciclete.

Un ATV îți va face, cu siguranță, viața mai interesantă, dar dacă ai sau intenționezi să-ți cumperi un astfel de vehicul, este important să știi că și acesta este supus unor reglementări legale. Prin urmare, este necesar să fie menținut într-o stare bună, să-l duci la revizii, să îi faci reparații și să ai piese de schimb în funcție de model, pentru că poate fi nevoie să intervii mai des decât în cazul altor vehicule tocmai din cauza faptului că vei circula cu el pe drumuri accidentate.

De asemenea, este obligatoriu să ai permis de conducere în anumite situații și trebuie să-i faci ITP-ul.

La ce interval trebuie să faci ITP-ul unui ATV

Un ATV trebuie înmatriculat și astfel este supus inspecțiilor tehnice periodice, care vor fi efectuate la stații care întrunesc condițiile necesare. Prin urmare, atunci când mergi la service pentru ITP, este necesar să te informezi în prealabil și să vezi dacă ajungi unde trebuie. Este important să ai în vedere acest aspect, pentru că altfel riști suspendarea înmatriculării, potrivit Registrului Auto Român, și amenzi.

La un ATV, ITP-ul se face o dată la 2 ani și vizează, în linii mari, toate aspectele care sunt avute în vedere la orice vehicul. Se verifică aspectele generale (urme de accidente, echiparea corespunzătoare), sistemul de frânare, noxe, faruri și instalație electrică. Deci, așa cum spuneam mai sus, este important să te ocupi de el și să îl menții într-o stare bună.

Ai nevoie de permis de conducere pentru ATV?

Din punct de vedere legal, un ATV se poate conduce fără permis oriunde, cu excepția drumurilor publice. Astfel, îl poți folosi pe proprietatea ta, în păduri, pe câmpuri ori pe trasee special amenajate. Cu toate acestea, trebuie să ai în vedere că vehiculul nu e o jucărie și este important pentru siguranța ta să știi să-l conduci.

Dacă circuli cu ATV-ul pe drumurile publice, este obligatoriu să ai permis de conducere categoriile B1 sau B, în funcție de masa vehiculului.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
“Mica recalculare” aduce bani în plus la pensii. Ce presupune și când va avea loc “Mica recalculare” aduce bani în plus la pensii. Ce presupune și când va avea loc
spotmedia.ro
Rușii sunt rugați să ajute și în pauzele de muncă la creșterea natalității Rușii sunt rugați să ajute și în pauzele de muncă la creșterea natalității
b1.ro
Prima fotografie realizată de Kate Middleton, după ce a fost diagnosticată cu cancer.... Prima fotografie realizată de Kate Middleton, după ce a fost diagnosticată cu cancer. Mesajul ascuns din fotografia cu Prințul Louis (FOTO)
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si