Ceremonia care deschide Jocurile Olimpice de la Paris din 2024 va avea loc, pentru prima dată în istorie, în aer liber, nu în interiorul unui stadion, ci pe fluviul Sena.

La ce oră începe ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris 2024?

Spectacolul va avea o durată de 3 ore şi 45 de minute. Evenimentul va avea loc în premieră în afara unui stadion „va fi cea mai mare producţie pe care am realizat-o vreodată în ce priveşte echipamentele şi resursele de difuzare”, precizează Olympic Broadcasting Services (OBS), citat de TVR.

Potrivit organizatorilor, evenimentul fără precedent este menit să revoluționeze Jocurile Olimpice, „rămânând în același timp accesibil unui public numeros”.

Evenimentul va începe la 20:30, ora României. Ceremonia va fi difuzată pe TVR 1, TVR Sport şi TVR Moldova.

Flacăra Olimpică

Flacăra Olimpică

[Sursa foto: Profimedia]

Citește și: Încep Jocurile Olimpice de la Paris 2024. Când intră în concurs David Popovici și programul complet al sportivilor români

Grecia va deschide ceremonia de la JO 2024

Aproximativ 10.500 de sportivi și oficialități din 205 comitete olimpice vor participa la paradă, navigând pe 85 de bărci de-a lungul unui traseu de peste 6 km, de la podul Austerlitz până la piața Trocadero, unde vor avea loc spectacolele finale.

Conform tradiției, Grecia va deschide ceremonia de la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, cu starul NBA Giannis Antetokounmpo printre purtătorii de drapel.

Delegația Greciei va fi urmată de Echipa Olimpică a Refugiaților, iar Franța, țara gazdă, va încheia parada. Sportivii din Rusia și Belarus nu vor participa din cauza rolului țărilor lor în războiul din Ucraina. Drapelul României va fi purtat de soții Ionela și Marius Cozmiuc, campioni la canotaj, care împreună au câștigat 19 medalii olimpice.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

La ceremonie sunt așteptați să participe și aproximativ 120 de șefi de stat, monarhi și lideri de guvern. Atleții participanți vor urca pe scenă alături de artiști invitați, printre care s-ar putea număra vedete precum Celine Dion și Lady Gaga. Celine Dion, care nu a mai cântat în public de patru ani din cauza unei boli rare, ar putea urca pe scenă pentru a doua oară la Jocurile Olimpice, prima dată fiind în 1996, la Atlanta.

Ceremonia de la Jocurile Olimpice de la Paris 2024

Ceremonia de la Jocurile Olimpice de la Paris 2024

[Sursa foto: Profimedia]

Citește și: O atletă din echipa României, exclusă pentru dopaj chiar înainte de începerea Jocurilor Olimpice de la Paris! Florentina Iușco: „Poate că Dumnezeu are alte planuri pentru mine”

12 scene artistice

De-a lungul malurilor și podurilor Senei, mii de dansatori și comedianți vor oferi 12 scene artistice, celebrând sportivii și povestind „ceea ce este Franța”, conform regizorului Thomas Jolly. Brazierul olimpic nu va fi amplasat pe Turnul Eiffel, ci în Jardin des Tuileries.

Ceremonia de la Jocurile Olimpice de la Paris 2024  va fi accesibilă publicului larg, majoritatea spectatorilor putând urmări evenimentul gratuit de pe platformele superioare de-a lungul Senei. Cei care au achiziționat bilete vor avea acces pe docurile inferioare, iar parada va putea fi urmărită pe 80 de ecrane gigantice și prin 1000 de difuzoare plasate strategic.

Citeste si: VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul dur în limba română al lui Michele Morrone după ce a vizitat o parte din atracțiile turistice din România- radioimpuls.ro

Citeste si: „Orașul Mântuirii” sau „mini-Grecia” de la malul Mării Negre. Așezarea antică ascunde un tezaur chiar lângă țărm- antena3.ro

Se estimează că 1,5 miliarde de oameni vor urmări evenimentul fie de pe malurile Senei, fie prin TV sau streaming online.

Peste 100 de sisteme de camere, inclusiv drone, elicoptere și bărci stabilizate, vor captura ceremonia, oferind o acoperire fără precedent. În plus, peste 200 de telefoane inteligente vor fi instalate pe bărci pentru a oferi perspective unice asupra paradei.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si