In articol:
Anul acesta, parada militară de 1 Decembrie va avea loc duminică, 1 decembrie 2024, în Piața Arcul de Triumf din București, începând cu ora 10:00.
Evenimentul este organizat cu ocazia Zilei Naționale a României și va aduna aproximativ 2.500
Parada militară din București
La parada din București, trupele Armatei României vor fi însoțite de militari străini din țări membre ale NATO și alte state aliate. În total, vor defila aproximativ 240 de militari străini din Albania, Belgia, Republica Cehă, Croația, Franța, Germania, Italia, Luxemburg, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Polonia, Portugalia, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Spania, SUA, Turcia, dar și din alte
Evenimentul va include și 190 de mijloace tehnice și 45 de aeronave ce vor survola Piața Arcul de Triumf, oferind spectatorilor un spectacol impresionant de forță și tehnologie militară. Defilarea va sublinia angajamentele internaționale ale României și solidaritatea națională, dar și parteneriatele de apărare în cadrul NATO.
Parada militară din Alba Iulie
De asemenea, Alba Iulia, cunoscută ca „Orașul Marii Uniri”, va găzdui o paradă militară și în 2024, continuând tradiția de a marca Ziua Națională a României în locul simbolic al Unirii. De-a lungul zilei, în ambele orașe, festivitățile vor include defilări, ceremonii și momente de omagiu aduse eroilor naționali.
Pe lângă parada din București, Armata României va organiza și ceremonii militare în garnizoanele din întreaga țară, iar militarii aflați în misiuni internaționale vor celebra Ziua Națională în locurile de dislocare. Drapelul național va fi arborat pe toate instituțiile militare din țară, iar la bordul navelor maritime și fluviale se va ridica Marele Pavoaz, în semn de sărbătoare națională.
Citeste si: Pasul important pe care vrea să-l facă CRBL- radioimpuls.ro
Citește și: Vom avea parada de 1 Decembrie 2024 în București: Anunțul oficial al MaPN
Semnificația zilei de 1 Decembrie
1 Decembrie reprezintă un moment de mare însemnătate în istoria României, marcând Marea Unire din 1918, când Transilvania s-a unit cu România într-un act istoric ce a fost votat de Marea Adunare Națională la Alba Iulia.