Începând cu data de 25 ocotmbrie 2021, magazinele, mall-urile şi supermarketurile se închid la ora 21:00, conform noilor restricţii care intră în vigoare de luni. 

La ce ora se închid magazinele azi? Programul Auchan, Carrefour, Cora, Lidl, Penny, începând de luni, 25 octombrie 2021

Iată la ce oră se vor închide de luni, 25 octombrie 2021, magazinele şi supermarketurile din România!

Program Auchan

Magazinele Auchan din București sunt deschise în fiecare zi între 07.00 și 21.00.

Program Carrefour

Supermarketurile Carrefour rămân deschise de la 7.00 la 21.00.

Program Cora

Toate magazinele Cora sunt deschise între 8.00 și 21.00.

Program Lidl

Magazinele Lidl sunt deschise în fiecare zi, deci inclusiv azi, între 07.00 și 21.00.

Program magazin Penny

Magazinele Penny se deschid la ora 8.00 și se închid la ora 21.00

Iată noile măsuri aprobate de Guvern, care se vor aplica începând din 25 octombrie!

Noile restricții care intră în vigoare de azi, luni, 25 octombrie 2021

Guvernul a stabilit, vineri, măsuri suplimentare pentru a a putea ține sub control pandemia de COVID-19.

Așadar, toate magazinele se închid la aceeași oră, mai exact la ora 21:00, începând de luni, 25 octombrie. Această măsură se aplică tuturor magazinelor și supermarketurilor din țară. Regula este valabilă timp de 30 de zile, începând din 25 octombrie.

Conform lui Raed Arafat, accesul în toate zonele care nu sunt esenţiale se va face folosind certificatul verde pentru persoanele vaccinate anti-COVID sau trecute prin boală. "Pentru magazinele esenţiale se intră cu măsurile de sănătate publică, dar fără certificat verde",

a precizat Arafat.

"Activităţile competiţiilor sportive vor fi desfăşurate fără public în următoarea perioadă. Sunt interzise concertele, spectacolele în aer liber, iar la nivel de cinematografe, la nivel de teatre, capacitate de 30%, dar cu certificat verde, testat sau trecut prin boală", a mai adăugat Arafat, într-o conferinţă de presă.

La ce oră se închid azi, 25 octombrie 2021, magazinele şi supermarketurile?

La ce oră se închid azi, 25 octombrie 2021, magazinele şi supermarketurile?

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Vești bune venite din partea medicului Octavian Jurma: ” Viteza de vaccinare a depăşit viteza de infectare pentru prima dată în valul 4”

Totodată, la o oră după închiderea magazinelor intră în vigoare carantina de noapte, valabilă de la ora 22:00 până la ora 5:00 dimineața. În acest interval, se pot deplasa doar persoanele care au certificatul verde, ce atestă vaccinarea ori trecerea prin boală. Însă, cei care se deplasează în interes de serviciu trebuie să aibă asupra lor o adeverință de la angajator, completată și semnată, iar persoanele nevaccinate care ies din casă pentru motive întemeiate (vaccinarea, îngrijirea sau însoțirea copilului, asistența persoanelor în vârstă sau bolnave sau celor cu dizabilități ori în cazul unui deces al unui membru de familie) trebuie să aibă asupra lor o declarație pe propria răspundere completată și semnată.

"De la ora 22,00, pe întreg teritoriul ţării va fi interzisă circulaţia, mai puţin excepţiile pe care le cunoaşteţi, la care se adaugă persoanele vaccinate sau trecute prin boală şi care trebuie să prezinte organelor de control certificatul respectiv", a declarat Raed Arafat, vineri seara.

Toate aceste măsuri de restricie se aplică indiferent de rata de incidenţă cumulată la 14 zile.

Accesul în mall-uri doar cu certificatul verde

Raed Arafat a precizat că restaurantele vor continua să funcţioneze, cu limitarea programului până la ora 21,00, însă doar pentru persoanele cu cerificat verde COVID sau care au fost infectate cu SARS-CoV-2 şi s-au vindecat.

La ce oră se închid azi, 25 octombrie 2021, magazinele şi supermarketurile?

La ce oră se închid azi, 25 octombrie 2021, magazinele şi supermarketurile?

[Sursa foto: PixaBay]

Începând de luni, accesul în mall-uri va fi permis doar persoanelor vaccinate și celor trecute prin boală, în baza certificatului verde, a precizat Raed Arafat. Șeful DSU a menționat că în magazinele esenţiale, alimentare sau farmacii, va fi permis accesul şi nevaccinaților, dar doar dacă acestea se află în afara centrelor comerciale mari.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Potrivit autorităților, de luni, 25 octombrie, accesul în instituții publice, malluri, hoteluri e permis doar cu certificat verde, iar nunțile și botezurile sunt interzise pentru o perioadă de 30 de zile.

De asemenea, masca de protecție devine obligatorie în toate spațiile publice închise și deschise, dar și la locul de muncă și în mijloacele de transport în comun.

Citeste si: Raed Arafat spune că valul 4 al pandemiei ar putea dura până la finalul lunii noiembrie


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si