Având în vedere instabilitatea economică și mediul concurențial puternic, este posibil ca afacerea ta să poată ajunge într-un punct în care să aibă nevoie de ajutor financiar suplimentar.

Totuși, este foarte important să urmărești cu atenție modurile prin care poți obține acest avantaj și, mai ales, condițiile pe care ți le vei asuma, întrucât un împrumut financiar este o responsabilitate.

Pe lângă soluția clasică a unui credit bancar, în ultimii ani au devenit populare și împrumuturile de la instituțiile financiare nebancare, pentru că de multe ori acestea se dovedesc a fi mai ușor de obținut și de

returnat. Oricum, indiferent de metoda la care vei apela, trebuie să ții cont de anumite aspecte, atunci când dorești să obții un credit avantajos pentru business-ul tău.

Când este recomandat să apelezi la creditele nebancare

Avantajul major al creditelor nebancare constă în faptul că acestea pot fi obținute foarte rapid și cu un pachet de acte ușor de întocmit. Pentru sume de până la 45.000 de lei, de pildă, poți primi răspuns în doar două zile, motiv pentru care este recomandat să apelezi la un astfel de credit atunci când ai nevoie urgentă de o sursă de finanțare.

Dacă ești presat de furnizori care trebuie să fie plătiți ori de angajați ale căror salarii nu au fost plătite la timp sau ai nevoie să faci urgent o investiție, creditele nebancare reprezintă o soluție avantajoasă.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Dacă negociezi eficient și dovedești transparență și certitudine, poți obține un grafic de rambursare foarte avantajos și care să se întindă pe o perioadă lungă de timp, în așa fel încât să nu te simți presat.

Asigură-te că alegi o sumă pe care o poți returna în timp util

Atunci când ești într-o situație financiară dificilă și ai nevoie de ajutor, nu trebuie să uiți că împrumuturile făcute trebuie să fie și restituite. Înainte de a decide să ceri o anumită sumă, ia în calcul ce se va întâmpla în viitor și care sunt resursele pe care te vei putea baza în vederea acoperirii datoriei.

Fiecare credit contractat presupune o dobândă și o garanție, pe care ți le asumi atunci când semnezi actele, motiv pentru care este esențial să fii cât se poate de calculat.

Informează-te cu privire la penalitățile aferente întârzierii plății

Chiar dacă îți faci calculele în așa fel încât să nu iei o sumă mai mare decât cea pe care o poți returna, este de preferat să fii precaut și să știi care e cel mai rău scenariu posibil. Informează-te cu privire la penalitățile pe care le riști în cazul în care nu reușești să restitui banii la timp, deoarece aceste penalități sunt asumate de tine și garantezi pentru ele.

Avantajele creditelor nebancare

Creditele nebancare aduc cu sine o multitudine de avantaje pe care nu le poți obține dacă te împrumuți de la alte instituții. Un prim beneficiu constă în perioada de grație pe care o ai la dispoziție în cazul în care nu reușești să te încadrezi exact în graficul de rambursare. Acesta din urmă poate fi creat în funcție de preferințele tale, motiv pentru care te bucuri de o flexibilitate sporită din partea entității care îți va oferi banii doriți.

Instituțiile financiare nebancare asigură clienților și consultanță gratuită oricând este necesar. Specialiștii pe care instituția ți-i pune la dispoziție te pot ajuta cu orice nelămurire, astfel încât tu vei fi informat cu privire la ce poți obține și ce responsabilități îți asumi atunci când contractezi un credit pe firmă.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Avantaje importante precum rapiditatea obținerii unui credit și sumele destul de mari puse la dispoziție sunt adăugate listei de beneficii menționate anterior. Poți împrumuta până la 700.000 de lei, iar perioada de rambursare ajunge până la 120 de luni, adică 10 ani.

În situația în care ai nevoie de un împrumut rapid, instituțiile financiare nebancare pot reprezenta o soluție foarte bună, pentru că acestea asigură accesul la sume destul de mari într-un termen scurt de timp, un program de rambursare flexibil și o perioadă de grație.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si