Românii care dețin și folosesc aerul condiționat ar putea fi dați în judecată și taxați dur! La ce trebuie să fii atent? 

O femeie a ajuns în sala de judecată din cauza unei întâmplări aparent banală. Este vorba despre o femeie din Constanța, care în anul 2019 a fost dată în judecată, după ce vecinii i-au făcut plângere pentru că apa de la aparatele de aer se scurgea fix deasupra intrării sediului unei firme, aflat la parterul unui bloc.

A plătit scump pentru o greșeală aparent banală

Femeia s-a ales și cu o amendă de 500 de lei pentru că a neglijat aspectul eliminării apei de la aparatele de aer condiționat.

Citește și: Adrenalină în aer la SAGA Festival: Peste 165.000 de petrecăreți se pregătesc de o atmosferă inedită cu artiști români și internaționali

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„În ziua de 08.08.2019, ora 19.30, nu a asigurat în mod corespunzător eliminarea apei rezultate în urma utilizării celor două aparate de aer condiționat instalate la apartamentul nr. (…) din imobil, producând astfel disconfort persoanelor care erau în sediul societății comerciale ce are ușa poziționată sub aparatele de aer condiționat.

S-a dispus ca sancțiune complementară în temeiul art. 5 alin.

(3) lit. g) din O.G. nr. 2/2001 desființarea lucrărilor și aducerea terenului în starea inițială, mai exact asigurarea corespunzătoare a eliminării apei rezultate în urma utilizării instalației de climatizare, astfel încât să nu afecteze imobilul sau dotările acestuia sau să producă disconfort persoanelor aflate în trecere“ , se arată în hotărârea judecătorească.

Citește și: Carnea de porc devine un lux greu accesibil/ Motivele din spatele scăpării de sub control a prețurilor

„Fapta petentei de a ignora măsurile cu caracter normativ instituite de autoritățile locale privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța, prin neasigurarea corespunzătoare a eliminării apei rezultate în urma utilizării instalațiilor de climatizare, prezintă un grad de pericol social ridicat și trebuie sancționată ca atare, în condițiile în care a produs și consecințe, determinând formularea unei sesizări împotriva sa“ , se mai arată în hotărârea judecătorilor, potrivit  cancan.ro.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si