La vârsta de doar un an și 3 luni, micuțul Jayce Joyce era pasionat de citit și scris. Încă de la o vârstă foarte fragedă, băiatul a încercat să înțeleagă imaginile din cărțile ilustrate pe care i le cumpărau părinții, ulterior începând și să le deseneze.

În prezent, băiatul are 4 ani și este eligibil pentru a aplica pentru Cartea Recordurilor Guinness ca fiind cea mai tânără persoană care a publicat o carte și o serie în același timp.

Citește și: Caz șocant în UK! Un român și-a ucis cu sânge rece colegul de cameră încercând să imite un asasin dintr-un celebru joc video

Anim Joyce, mama băiatului, l-a descris pe fiul ei ca fiind" un băiat uimitor, cu un talent inimaginabil".  Femeia și-a dat seama de potențialul pe care îl are micuțul în momentul în care, la doar un an și trei luni, acesta a putut să țină creioanele în mână ca un adult.

Cel mai tânăr autor: „Vreau ca oamenii să citească ceea ce scriu”

Pe vremea când avea trei ani, Jayce era capabil să-și transpună gândurile în scenarii, având o memorie excelentă. Micuțul chiar scrie și ilustrează evenimente sau povești cu o notă de aventură și distracție.

"Îmi place să scriu pentru că scrisul este distractiv. Vreau ca oamenii să citească ceea ce scriu și să își folosească imaginația și să scrie propriile povești",

a povestit tânărul autor.

Citește și: Situație total neplăcută pentru o femeie care urma să devină mamă! Șeful a concediat-o pe motiv că este însărcinată

Mama acestuia susține că băiatul are o memorie fotografică, lucru care l-a ajutat să învețe să citească și să scrie de la o vârstă foarte fragedă:  "La vârsta de 3 ani, a început să scrie scenarii ale călătoriilor noastre în parc, la grădina zoologică și la magazinul alimentar.

Când ne întorceam acasă, voia doar să scrie totul și să ilustreze." 

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare- wowbiz.ro

De asemenea, femeia a povestit că îi citea fiului ei ca orice altă mamă, doar că talentul lui Jayce l-a ajutat să învețe să citească și să scrie rapid.

Jayce a publicat deja primele sale cărți. Lansarea a avut loc pe 2 martie

Primele două cărți semnate de micuțul în vârstă de 4 ani, „O plajă fără mare” și „Jayce's Sweet Tooth”, au fost publicate de Ziua Mondială a Cărții, pe data de 2 martie 2023.

Jayce este personajul principal în poveștile sale, modalitate prin care reușește să-și transmită mesajul. Micuțul scrie despre morală, cum ar fi încurajarea copiilor să mănânce sănătos sau să știe că uneori lucrurile nu merg așa cum ne dorim, dar că putem fi fericiți cu ceea ce avem.

Citește și: Povestea lui Alex, un tânăr care a crezut că are gripă, dar a ajuns la un pas de moarte! I-au fost amputate toate membrele pentru a supraviețui

Băiatul are doar patru ani și 10 luni. Actualul deținător al recordului este un autor din Sri Lanka, care și-a publicat prima carte, Junk Food, la vârsta de 4 ani și 356 de zile.

Mama lui Jayce a declarat că familia sa a luat contactele necesare cu Guinness World Record și a depus o cerere.

Micuțul este nevoit să publice cu o editură oficială și să vândă 1.000 de exemplare 

Cu toate că este cel mai tânăr autor care a publicat o carte, asta nu este în totalitate de ajuns. De fapt, există mai multe criterii pentru ca un record să fie recunoscut. Jayce Joyce este nevoit să publice cu o editură oficială și să vândă 1.000 de exemplare din fiecare carte.

Familia micuțului în vârstă de 4 ani a declarat că a îndeplinit toate criteriile și așteaptă acum ca volumul să vândă numărul necesar de exemplare, acestea fiind disponibile pe Amazon.

Citește și: Durere fără margini în familia unui adolescent dispărut de acasă de 5 luni. Rămășițele lui Freddy au fost găsite pe marginea drumului

Citeste si: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”- kfetele.ro

Citeste si: Drama neștiută a actriței Ileanei Stana Ionescu! Coșmarul casei din Pipera: ”Au furat și au plecat”- radioimpuls.ro

Totodată, cărțile ilustrate ale băiatului sunt autopublicate prin intermediul editurii The Book Chief Publishing House, cu sediul în Birmingham.

Mama copilului speră ca fiului să-și vândă cărțile înainte de termenul limită de patru ani și 356 de zile.

"Sunt incredibil de mândră de cum a ajuns și de ceea ce a realizat la o vârstă foarte fragedă, când copiii nu învață să citească, darămite să își scrie propriile povești. Să le fie publicate este un vis devenit realitate. Sper din tot sufletul să creadă în el însuși la fel de mult cum cred eu în el", a declarat Anim, potrivit jurnaliștilor de la  anews.

Citește și: FOTO: Un astronaut de la NASA a fotografiat din spațiu aurora boreală/ Astronaut: ”Complet ireal”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si