La doar 8 km de granița ucraineană, zeci de automobile sunt marcate cu semnul „Z”, împreună cu un convoi în Shebekino.

Filmările din zona de frontieră au confirmat acest lucru

„Se pare că forțele ruse din apropierea graniței desenează marcaje pe vehicule, în acest caz „Z”, pentru a identifica diferite forțe operaționale sau eșaloane”, a scris pe Twitter Rob Lee, analist militar la King’s College din Londra.

Citeste si: Rusia face lista neagră a persoanelor care urmează să fie ucise sau trimise în lagăre după invazia Ucrainei

Semnificația lui „Z” nu a fost clară. O ipoteză în acest sens este aceea că marcajul trebuia să atenționeze militarii ruși să deosebească mai ușor propriile trupele de cele inamice și să nu deschidă focul asupra lor. Un alt principiu era că fiecare forță marcată cu „Z” făcuse parte dintr-un grup selectat cu un obiectiv necunoscut.

Mai există ipoteza conform cărora „Z” ar putea însemna inamicul rusesc nr. 1: președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky, care a jurat că nu va fi atras în acțiune de „zăngănitul săbiilor din jurul țării sale”.

Care este elementul care încurcă și mai mult lucrurile

Un element care încurcă și mai mult lucrurile, „Z” nu este o literă în alfabetul chirilic al Rusiei.

Citeste si: Reacția lui Boris Johnson în conflictul dintre Rusia și Ucraina: ,,Rusia plănuieşte cel mai mare război din Europa de după 1945"

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Fenomenul a ceea ce unii au supranumit „Escadrila Zorro” este relativ nou. Începe să se învechească amenințarea unei invazii rusești în națiunea suverană a Ucrainei. O explozie masivă a aruncat în aer o conductă de gaz Luhansk din estul Ucrainei, sâmbătă, într-un incident. Șeful companiei l-a numit „sabotaj”.

Citeste si: Propunerea momentului în conflictul dintre Rusia și Ucraina: Președintele ucrainean dorește să se întâlnească cu Vladimir Putin

 

 

 

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si