Close sidebar
Close sidebar

La Iași se construiește o sală polivalentă cu 10.000 de locuri

Primăria orașului Iași a anunțat planurile de a construi o Sală Polivalentă impresionantă, cu o capacitate de 10.000 de locuri, având un buget estimat la 96 milioane de euro.

Redactia Stirile Kanal D,

Primăria municipiului Iași va construi o Sală Polivalentă de 10.000 de locuri

[Sursa foto: Facebook]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Primarul Mihai Chirica a informat că Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a inițiat discuții publice privind un proiect de Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea aspectelor tehnico-economice ale proiectului „Construire Sală Polivalentă, municipiul Iași, județul Iași”.

Proiectul va fi supus unei perioade de transparență decizională de 10 zile, urmată de adoptarea Hotărârii de Guvern și organizarea licitației pentru lucrări. Durata estimată a investiției este de maximum 24 de luni, cu un cost total de aproximativ 475.928.489,15 lei, inclusiv TVA.

"După cum am anunțat, contăm pe sprijinul real al Guvernului României pentru acest proiect! Mulțumesc și pe această cale președintelui Senatului României și al PNL, domnul Nicolae Ciucă, și ministrului Dezvoltării, domnul Adrian – Ioan Veștea, și tuturor membrilor Guvernului! Este o investiție mare, dar cred că Statul Român o poate susține și trebuie să o susțină! Am încredere că Guvernul își va onora promisiunea făcută ieșenilor și locuitorilor întregii Regiuni de Nord-Est", a declarat primarul

Chirica 

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Sala va avea o capacitate maximă de 9.623 de persoane

Sala va fi folosită ca bază de antrenament pentru sportivi și va avea o capacitate maximă de 9.623 de persoane. Va include facilități multiple, spații comerciale, garderobe, grupuri sanitare, puncte de prim ajutor, terase exterioare și o sală de antrenament adiacentă.

"Sala va avea multiple facilități de servire pentru public, spații comerciale, garderobe, grupuri sanitare, puncte de prim ajutor, terase exterioare etc.

Lângă clădirea principală va fi construită o sală de antrenament cu o arie construită de 1.832,60 metri pătrați și cu o capacitate maximă de 110 persoane. În cadrul complexului vor fi amenajate și terenuri sportive în aer liber cu o suprafață totală de 1.666 de metri pătrați. Complexul sportiv va include străzi pe o suprafață de 5.860 metri pătrați, parcări pe 3.267,50 metri pătrați, alei pietonale pe 11.230 metri pătrați și spații verzi pe 59.249,70
metri pătrați"
, a precizat edilul.

Toate documentațiile necesare, inclusiv studiul de fezabilitate și autorizațiile, au fost finalizate și trimise către Compania Națională de Investiții SA.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI