Cainii vagabonzi cu blana albastra si stralucitoare au atras atentia trecatorilor de pe strazile metropolei indiene. Cei mai multi dintre ei se aflau in cartierul Taloja, unde se afla aproximativ o mie de fabrici de produse chimice si farmaceutice. Oamenii s-au speriat la vederea animalelor colorate ciudat si au alertat autoritatile, care au inceput sa investigheze de ce au cainii de pe strazi blana albastra.

S-a descoperit ca fabricile din cartierul industrial isi deversau reziduurile intr-un sant colector, care se varsa apoi in raul Mumbai. Intr-un alt rau din zona s-a gasit o concentratie mare de cloruri. Rezultatele i-au facut pe cercetatori sa creada ca blana cainilor se albastrise dupa ce animalele se scaldau in raurile pline de substante chimice. Insa Arati Chauhan, activist pentru drepturile animalelor a aflat ca aceasta teorie era falsa si ca, de fapt, caini rataceau in apropierea unei fabrici de pigmenti si detergenti, care se afla la 3,2 kilometri de raul Kasadi.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Cainii care intrau in apa statuta din zona fabricii erau cei care deveneau albastri. Activistul s-a gandit ca viata animalelor ar putea sa fie in pericol, asa ca si-a continuat misiunea si a trimis la lata locului veterinari. Medicii au confirmat ca vopseaua de pe blana cainilor era o pulbere fina albastra, care ar fi putut deveni toxica, in cazul in care animalele ar fi ingerato-o in timp ce si-ar fi lins blana.

Filiala locala a Societatii pentru Prevenirea Cruzimii fata de Animale (SPCA) si-a asumat responsabilitatea pentru ingrijirea cainilor.

Din fericire, s-a descoperit ca animalele erau sanatoase, iar vopseaua a fost indepartata de pe blana lor. De asemenea, fabrica de detergent a montat o plasa in jurul zonei contaminate, pentru a nu le permite cainilor sa se intoarca acolo.

sursa: incredibila.ro

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si