În timp ce rușii își continuă atacurile aproape nocturne în regiunea Odesa din sudul Ucrainei, Sasha Paskal, în vârstă de 7 ani, din orașul vecin Chornomorsk, se trezește dimineața, își pune proteza de picior și merge la o clasă de gimnastică, scrie ABC News.

”Nu-mi amintesc cum s-a întâmplat”

Ea și mama ei, Maria Paskal, încearcă să nu se gândească la noi valuri de atacuri, deoarece unul care a avut loc în luna mai a anului trecut le-a schimbat viața pentru totdeauna.

Citește și: Rusia publică un manual școlar de istorie care laudă invazia Ucrainei

Dacă ai întâlni-o pe Sasha pe o stradă, ai fi mai întâi atent la frumusețea și vioiciunea ei. La o a doua privire ai observa că această fetiță are o proteză în locul piciorului stâng. De asemenea, are o cicatrice pe mâna stângă. Părul ei le ascunde pe celelalte. "Noi nu le ascundem, lăsăm oamenii să le vadă", a spus Maria. 

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem- wowbiz.ro

Fetița a ajuns la toate acestea după un atac cu rachete rusești deasupra orașului Zatoka, din regiunea Odesa, pe 16 mai 2022.

Ea a mers să petreacă o vacanță cu familia ei. Imediat după ce au sosit, sirenele de raid aerian au sunat, iar la scurt timp o rachetă rusească a lovit unitatea în care se afla familia. "Nu-mi amintesc cum s-a întâmplat, nu am auzit nimic- nici rachetă, nici explozie. S-a întâmplat din senin, pur și simplu am simțit cum s-a întâmplat", a spus Maria. Deflagrația și explozia au aruncat-o pe Sasha departe de mamă.
Ea a rămas blocată sub dărâmături. 

O astfel de proteză costă 6000 de dolari

"Sasha era în viață, dar inconștientă", a spus Maria. Amândouă consideră că este un miracol că au supraviețuit sub dărâmături. Sasha a fost strivită de o placă de beton, care i-a afectat grav piciorul, i-a rupt mâna și câteva coaste și i-a provocat răni la cap și pe corp. Sasha a petrecut aproximativ două săptămâni la terapie intensivă, în comă indusă, în timp ce medicii au încercat să facă tot posibilul. Au reușit să-i salveze mâna, dar piciorul era prea afectat, nu mai exista circulație sanguină. 

Citește și: Cât de puternică este armata lui Putin? Colonel rus: „Se află în pragul deazstrului. 50% dintre echipamente, inutilizabile”

Citeste si: Tavi Clonda, schimbare radicală de look. Ce tunsoare a ales artistul și care a fost reacția familiei. “Am ajuns acasă alt om, să vedem ce zic.”- kfetele.ro

Citeste si: Un bărbat din Suceava și-a desenat propria trecere de pietoni pentru a ajunge mai repede la cârciumă: ”Aicea îmi place mie să beau”- radioimpuls.ro

"Ne-au pregătit pentru posibilitatea amputării, iar la final au fost nevoiți să o facă", a spus Maria. Ceea ce a urmat a fost o perioadă foarte grea pentru Sasha, deoarece a suferit din cauza durerii, a trebuit să învețe din nou lucruri de bază, cum ar fi cum să stea și cum să meargă și, cel mai important, a trebuit să accepte aceste noi circumstanțe-

o viață fără un picior. Dar familia ei, spiritul ei puternic, scopul și pasiunea pentru gimnastică au ajutat-o pe fată să treacă peste, chiar și cu o proteză.

Sasha folosește acum a treia proteză în mai puțin de un an. Familia a documentat recuperarea ei pe rețelele de socializare. "Ea crește, iar noi trebuie să schimbăm proteza cel puțin o dată pe an, poate mai des. Asta costă cel puțin 6.000 de dolari, și este una obișnuită, deoarece una pentru sportivi ar costa mult mai mult", a spus Maria.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si