Podul pietonal cunoscut de toți îndrăgostiții din municipiu ca fiind un simbol al iubirii, este la un pas să se prăbușească.

Pilonii care sunt prinși cu sârmă se află într-o stare agravată de deteriorare din cauza trecerii timpului. Toate acestea transformă podul Îndrăgostiților într-un risc pentru cei care îl traversează.

Citește și: Bomboanele de ciocolată oferite cadou de Ziua Îndrăgostiților, bombe de E-uri/ Anunțul specialiștilor

Această pasarelă este zilnic traversată de zeci de oameni. Simbolul dragostei din Timișoara a fost construit în urmă cu mai bine de 7 decenii. În ultimii 7 ani, pasarela cu pricina a primit numele de ”Podul îndrăgostiților".

Sute de lacăte au fost prinse de a lungul anilor în numele dragostei eterne, de o parte și de cealaltă a pasarelei. Primul lacăt a fost pus în anul 2016,moment în care pasarela a primit denumirea de ”Podul Îndrăgostiților”.

Autoritățile locale iau în calcul demolarea podului Îndrăgostiților

Dacă iubirea îndrăgostiților care au ales să-și pună amprenta pe pasarela timișoreană a rămas neclintită, nu același lucru se poate spune și despre structura de rezistență a podului.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Reabilitarea pasarelei pietonale nu a intrat în atenția autorităților din ultimii 23 de ani. Pasarela s-a degradat atât de tare încât tencuiala cade doar la o simplă atingere, iar armătura este ruginită complet.

Citește și: Ziua Îndrăgostiților 2023: Cum arată cadoul ideal? "Până acum, cele mai speciale au fost cu 1001 de fire și buchetele gigantice cu bancnote”

Autoritățile locale iau în calcul închiderea traficului pietonal în zonă până la eventualele renovări, atât la Podul Îndrăgostiților, cât și la celelalte poduri din municipiu care pun în pericol siguranța trecătorilor.

”Podul este într-o stare foarte proastă și trebuie să ne punem problema să îl închidem. Nu este singurul pod, din păcate, în Timiș care este în aceeași situație”, a informat Ruben Lațcău, viceprimar Timișoara.

Expertiza experților va fi cea care va arăta dacă podul mai poate fi reabilitat. În caz contrar, se ia în calcul varianta demolării simbolului iubirii.

O nouă pasarelă peste Râul Bega ar costa autoritățile timișorene circa 2 milioane de euro.

Citește și: Ziua Îndrăgostiților 2023. Ce trebuie să faci pe 14 februarie pentru a atrage iubirea în viața ta?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si