Un elev olimpic a decis să își omoare colegii și profesorii și chiar și paznicii de la școala unde învăța, în Belgrad, într-unul dintre cele mai exclusiviste cartiere.

Băiatul s-a dus înarmat cu armele tatălui său, care deținea acte pentru ele, iar apoi s-a dezlănțuit iadul. Copilul nu a stat prea mult pe gânduri și a început să tragă în oricine îi ieșea în cale, deși avea o listă bine pusă la punct cu numele persoanelor pe care le voia moarte.

Potrivit presei locale, printre elevii ucişi este şi fata unui fost jucător de volei din Serbia, antrenor acum în România, la echipa CSM Zalău.

Citește și: Cine este autorul masacrului de la o școală din Belgrad? Copilul de doar 13 ani a ucis pe loc 9 persoane, după ce a tras multiple focuri de armă: „Sunt un psihopat care trebuie să mă calmez”

„El a fost anunţat în primă fază că nu este găsită. I-a fost confirmat de acasă. Într-adevăr, fiica dânsului a fost ucisă şi a plecat de urgenţă în Serbia", spune Gabriel Terheș, director sportiv SCM Zalău.

9 persoane au fost ucise în masacrul de la Belgrad

Atacul a avut loc miercuri de dimineață, în jurul orei 08:00, la școala elementară „Vladislav Ribnikar” din cartierul Vračar, o zonă selectă din Belgrad. Tânărul

de 13 ani a venit la școală cu pistolul tatălui său și nu a stat mult pe gânduri. A deschis focurile de armă în scurt timp.

Citește și:  O femeie de 67 de ani a murit, după ce a căzut de la etajul unui bloc din Argeș. Poliția suspectează că ar fi vorba despre o sinucidere

8 copii și un agent de securitate au fost uciși, iar 6 elevi și un profesor al școlii au ajuns răniți, la spital, iar acum sunt internați cu șanse minime de supraviețuire.

În afară de arma cu care a comis masacrul, băiatul mai avea o armă în rucsac. Ambele arme se aflau în posesia legală a tatălui său. Acesta susţine că erau închise într-un seif, care avea un cod, dar se pare că fiul său l-a aflat. Băiatul mergea adesea la poligonul de tragere cu tatăl său, potrivit ministrului Bratislav Gašić.

Citește și:  Polițiștii au găsit șapte cadavre în curtea unui bărbat de 39 de ani, în timp ce căutau două adolescente dispărute

Un elev s-a prefăcut mort, apoi a sărit pe geam ca să scape

Cu 20 de minute înainte de ora nouă dimineaţa, adolescentul de 14 ani a intrat înarmat în şcoală şi a început să tragă la întâmplare. Primul pe care l-a împuşcat a fost paznicul şcolii, urmând ca mai apoi băiatul să intre într-o sală de clasă, unde a tras în profesor şi în două eleve, pe care le-a ucis pe loc. S-a îndreptat apoi spre laboratorul de istorie. Atacatorul avea două pistoale, care i-ar aparţine tatălui său, şi cocktail-uri Molotov. 

„Un băiat era împuşcat în picior. O fată a fost rănită şi cred că şi alţi doi băieţi. Dar nu i-a împuşcat pe toţi. A fost oribil", a povestit o elevă. Panica s-a instalat rapid în şcoală. 

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: „Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:- wowbiz.ro

Citeste si:  10 alimente care scad acidul uric

Citeste si:  Dinu Maxer și Ada s-au despățit! Peste ce nu a putut trece tânăra: „A deranjat-o”- wowbiz.ro

Unul dintre copii a povestit că s-a prefăcut mort, lângă un coleg de-ai lui. Iar când s-a făcut linişte, a sărit pe geam şi a fugit acasă. 

Citește și:  Elevul a plănuit atacul armat cu 9 morți

După ce atacatorul a fost prins, clădirea a fost evacuată. Părinţii au venit disperaţi la şcoală, întrebând de copiii lor.

„Copilul meu a supravieţuit, nu vă puteţi imagina. A văzut un bărbat căzut la pământ, împuşcături, a luat-o la fugă, a crezut că băiatul cu arma o să vină după ea. Este şocată, dar a acceptat să vorbească despre asta", a spus Astrid Merlini, mama unei eleve. 

Elevul ucigaș era olimpic: „tăcut, drăguț”

Băiatul era olimpic la matematică și istorie. Autoritățile se „agață” de o primă ipoteză în acest caz, mai precis, era supărat pe profesoara de istorie. Totuși, mărturiile celor care îl cunoșteau ar putea schimba filmul crimei. Unele mărturii scot la iveală detalii incredibile, precum că copilul ar fi fost victima hărțuirii colegilor.

Citește și:  Părinții acuză medicii de malpraxis după ce fetița lor a murit la scurt timp după ce a ajuns la spital cu pete albastre pe corp

„Am fost în aceeaşi clasă, dar eu m-am mutat în al doilea semestru. Era un tip tăcut, drăguţ, lua note bune, dar nu ştiam prea multe despre el, nu era prea prietenos. Cu siguranţă nu mă aşteptam la asta", a spus o elevă

Şcolile din Belgrad, închise după masacru

Toate şcolile din Belgrad au fost închise după masacru. Reprezentanţii asociaţiilor de părinţi spun că, dacă s-a întâmplat în Vraciar, unul dintre cele mai bune cartiere din Belgrad, se poate întâmpla oriunde. 

Citește și:  Doi români, principalii suspecți în cazul uciderii lui Allessandro Gozzoli. Bărbatul ar fi fost găsit legat

„Toţi copiii au fost evacuaţi prin uşa din spate a şcolii. Avem camere de supraveghere, dar asta este o lecţie, avem nevoie şi de detectoare de metale. Este o tragedie imensă. Nu s-a mai auzit de aşa ceva aici, în Vracar, nici în Belgrad, cred că nici în Serbia", a declarat Milan Nedejkovic, primarul din Vracar.

Copilul va scăpa fără răspundere penală

Kosta Kecmanović a fost dus la Departamentul de Poliţie din oraşul Belgrad, la secţia a 6-a pentru delincvenţă juvenilă, după ce i-a fost restrânsă libertatea. Mama sa, care a fost arestată preventiv, a fost, de asemenea, adusă acolo. Tatăl, Vladimir Kecmanović, a fost arestat şi riscă să fie pus sub acuzare pentru o infracţiune gravă împotriva securităţii generale, care se pedepseşte cu 12 ani de închisoare.

Citește și:  Sfârșit tragic pentru un tânăr în vârstă de 19 ani, înjunghiat de propria iubită

Cu toate acestea, copilul nu va petrece nici măcar o zi în spatele gratiilor, deoarece, născut la 30 iulie 2009, ceea ce înseamnă că abia peste 3 luni va împlini 14 ani, el este mult prea mic pentru a căpăta o pedeapsă aspră.

Citeste si: Monica Tatoiu, despre greutățile prin care a trecut în adolescență! În ce condiții a stat femeia de afaceri: „Aveam leucoplast pe ușă, iar ploșnițele treceau prin leucoplast.”- kfetele.ro

Citeste si: Gestul cutremurător făcut de soțul Ancăi Molnar la trei săptămâni de la moartea ei: ”Totul pare un vis urât care nu se mai termină”- radioimpuls.ro

Citeste si:  Andreea Raicu, reacție dură după ce s-a spus că a fost victima lui Tudor Chirilă! Vedeta face lumină, ce s-a întâmplat cu adevărat în cei 7 ani de relație- kfetele.ro

Citeste si:  Sfidare din partea Camillei Parker! Viitoarea regină a ales același designer preferat al prințesei Diana pentru a-i face rochia pe care o va îmbrăca la încoronare- radioimpuls.ro

Potrivit legislației sârbe, el nu poate fi tras la răspundere din punct de vedere penal. Teoretic, el ar trebui chiar să fie eliberat, dar mai întâi va fi trimis pentru o evaluare psihiatrică şi cel mai probabil va fi încarcerat într-o unitate medicală adecvată cu regim închis.

Potrivit  Blic, în primele sale declarații de după crima în masă, băiatul nu arăta nicio remușcare față de ceea ce a făcut. 

Citește și:  Un adolescent din Gorj a furat mașina tatălui său și a provocat un accident rutier

Anchetatorii încearcă să stabilească dacă, atunci când şi-a făcut planul sângeros, a ţinut cont şi de faptul că nu va putea fi tras la răspundere din punct de vedere penal, indiferent de câte persoane va ucide.

Șeful Poliției din Belgrad a declarat, miercuri seara, pentru presa locală, că băiatul a ajuns să se comporte așa, cel mai probabil din cauza faptului că era ostracizat de societate.

Citește și:  Tânăr român, în stare critică după ce a fost găsit în locuința sa cu multiple fracturi și arsuri

„A fost ignorat şi ostracizat de societate”, a declarat Milić.  El a povestit că, atunci când băiatul a sunat la poliţie, acesta a spus că este un  „psihopat care trebuie să se calmeze”.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si