„Am pierdut un om de-o mare calitate. Un altruist, un iubitor de oameni, cum rar mi-a fost dat sa intalnesc”, a declarat dirijorul corului, Radu Casian.

„De cand m-am apucat de folclor, el m-a indrumat in domeniul asta al muzicii”, isi aminteste un fost elev al profesorului Catalin Pop.

Catalin Pop, dirijorul de 42 de ani, care va trai vesnic in amintirea atator copii.

Pe langa anii pe care si i-a dedicat pentru a impartasi arta muzicii populare, Catalin a fost si om religios. 18 ani a fost membru in corul bisericii Toma Cozma.

"Era foarte iubit de enoriasii parohiei. Ceea ce reusea sa transmita prin cuvantul lui, prin modul pozitiv de a vedea lucrurile, intotdeauna ne intarea sufleteste”, spune preotul paroh de la Biserica Toma Cuza, Mihai Margineanu.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

A fost un om care traia pentru cei din jur, care isi punea elevii pe primul loc. Asa a facut si in ultima clipa. Unul dintre copiii care a scapat doar cu cateva zgarieturi isi aminteste clipele de groaza.

„Erau tipete au inceput sa tipe copiii din spate. Dintr-o data domnul Catalin Pop s-a ridicat in picioare si-a zis capul jos si imediat aproape toti am iesit in secunda urmatoare pe geam.

Fara el cred ca mureau mult mai multi oameni”, isi aminteste Alex, unul dintre supravietuitori.

La inmormatarea profesorului atat de iubit a venit si verisoara lui, Laura Cosoi. Imbracata in negru si vizibil afectata de pierderea suferita, artista a preferat sa stea stea cat mai departe de ochii presei.

Elevii profesorului atat de iubit vor sa implineasca dorinta maestrului.

„Am zis ca o sa ducem orchestra mai departe. El avea visul sa se faca la Iasi o orchestra profesionista si s-a luptat”, spune un fost elev.

Noaptea trecuta au ajuns la Iasi si sicriele celorlati trei care au murit in groaznicul accident.

Durere si in familia soferului autocarului rasturnat la Brasov. Andrei Popa avea 39 de ani si o experienta vastra intr-ale soferiei. A lasat in urma o sotie devastata si doi copii- o fetita in clasa a doua si un baietel de numai doi ani.

Cu lacrimi in ochi si cu sufletele impietrite de durere, parintii si vecinii, abia isi mai gasesc cuvintele, acum cand Andrei nu mai e printre ei.

Trupul neinsufletit al soferului va fi depus la biserica din Valea Adanca, iar marti va fi condus pe ultimul drum.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si