În acest articol, vom explora unele dintre cele mai remarcabile lacuri colorate ale României și vom descoperi poveștile și caracteristicile care le fac atât de speciale.

Lacul Bâlea

Situat în Munții Făgăraș, la o altitudine de 2034 de metri, Lacul Bâlea este un lac glaciar deosebit de frumos și unul dintre cele mai vizitate locuri din România. Culoarea sa albastru-verzuie strălucitoare și peisajul muntos care îl înconjoară atrag anual mii de turiști.

Lacul poate fi accesat în timpul verii prin Transfăgărășan, unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din lume, sau cu telecabina din stațiunea Bâlea Cascadă.

Lacul Sfânta Ana

Lacul Sfânta Ana este unic în Europa Centrală și de Est, fiind singurul lac de crater vulcanic din regiune. Acest lac fascinant, aflat în Munții Ciomad, județul Harghita, are o culoare verde-smarald și este înconjurat de un decor pitoresc. Se spune că apa lacului are proprietăți vindecătoare datorită mineralelor și izvoarelor termale care se află în apropiere.

Lacul Roșu

Lacul Roșu, cunoscut și sub numele de „Lacul Ucigaș” datorită legendei sale tragice, este cel mai mare lac natural de baraj din România. Acesta se află în apropiere de Cheile Bicazului, în județul Harghita. Lacul își trage numele de la culoarea sa roșiatică, cauzată de sedimentele de oxid de fier.

Peisajul sălbatic, format din trunchiuri de copaci înecați și stânci spectaculoase, conferă locului o atmosferă misterioasă și captivantă.

Lacuri colorate din Romania

Lacuri colorate din Romania

[Sursa foto: Profimedia]

Citește și: FOTO: Cele mai frumoase 10 destinații de vacanță pentru luna august

Lacul Zăton

Situat în județul Brașov, Lacul Zăton este un alt lac glaciar de o frumusețe rară. Culoarea sa verde-turcoaz îi conferă un aspect de basm, iar munții care îl înconjoară îi completează peisajul de vis.

Lacul este accesibil printr-o drumeție moderată, iar pe traseu vei întâlni cascade și păduri de brad care îți vor încânta simțurile.

Lacul Vida

Lacul Vida, aflat în Parcul Național Retezat, este un lac glaciar impresionant, situat la o altitudine de peste 2100 de metri. Acest lac este celebru pentru nuanțele sale de albastru intens și claritatea apei sale. Vizitatorii pot ajunge la lac prin trasee de drumeție și pot explora și alte lacuri glaciale din zona Retezatului.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Lacuri colorate din Romania

Lacuri colorate din Romania

[Sursa foto: Profimedia]

Lacul Albastru

Lacul Albastru este un mic lac situat în apropiere de orașul Baia Sprie, județul Maramureș. Acesta și-a câștigat faima datorită culorii sale albastre intense, care contrastează cu vegetația bogată din jur. Lacul a apărut în urma prăbușirii unei mine, iar culoarea sa deosebită este rezultatul concentrației de sulfat de cupru din apă.

Citește și: Fenomen bizar în Bistrița-Năsăud! Apa unui râu a devenit roșie în mod inexplicabil

Lacul Ochiul Beiului

Situat în Cheile Nerei-Beușnița, Lacul Ochiul Beiului este un lac carstic care atrage numeroși vizitatori datorită culorii sale verzi smarald și a legendelor asociate cu acesta. Se spune că lacul nu îngheață niciodată, iar apa sa are proprietăți miraculoase, capabile să vindece boli și să aducă noroc celor care o ating.

Lacul Dracului

Acest lac ciudat, situat în Munții Pădurea Craiului, județul Bihor, își trage numele de la legenda conform căreia diavolul ar fi scos lacul din pământ cu propriile mâini. Culoarea apei variază de la albastru intens la verde închis, în funcție de sezon și de lumină. Lacul este înconjurat de păduri de fag și stânci abrupte, iar peisajul sălbatic și misterios completează atmosfera unică a acestui loc.

Lacuri colorate din Romania

Lacuri colorate din Romania

[Sursa foto: Profimedia]

Lacurile Moților

Lacurile Moților sunt un grup de lacuri glaciale situate în Munții Apuseni, județul Alba. Aceste lacuri se caracterizează prin nuanțele variate de albastru-verde și apele limpezi, care reflectă frumusețea munților înconjurători. Zona este accesibilă prin trasee montane și este ideală pentru drumeții și explorarea peisajului montan.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Citește și: Top 10 destinații de vacanță pentru 2023. Care este cea mai căutată țară în acest an

Lacul Tăul Zânelor

Situat în apropiere de stațiunea Bucin, județul Mureș, Lacul Tăul Zânelor este un mic lac de munte cu o nuanță de verde intens. Legenda spune că lacul a fost creat de zâne, care se adunau aici pentru a se îmbăia.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si