Lapte de pasăre. Rețetă lapte de pasăre. Cum se face laptele de pasăre. A fost desertul copilăriei pentru mulţi dintre noi. A fost sursă de bucurie, gust delicios şi savoare într-un desert apetisant. Da, este vorba despre reţeta clasică de lapte de pasăre, un desert pe care ne-am gândit să-l preparăm chiar astăzi pentru cei dragi. Tu, ce mai aştepţi?
Lapte de pasăre. Rețetă lapte de pasăre. Cum se face laptele de pasăre. Reţetă clasică- Ingrediente (4 porţii)
5 ouă
1 l lapte
120 g zahăr
1 pliculeţ zahăr vanilat
fulgi de migdale
coaja răzuită de la o lămâie
1 linguriţă esenţă vanilie sau rom
2 linguri amidon
Citeste si: Salam de biscuiți rețetă simplă: Așa se face desertul copilăriei!
Lapte de pasăre. Rețetă lapte de pasăre. Cum se face laptele de pasăre. Reţetă clasică- Mod de preparare
Fierbi laptele într-o cratiţă. Separi gălbenuşurile de albuşuri, iar pe acestea din urmă le baţi spumă. Adaugi 100 g de zahăr şi baţi până se întăresc. Freci gălbenuşurile cu restul de zahăr până obţii o compoziţie ca o cremă.
Lapte de pasăre. Rețetă lapte de pasăre. Cum se face laptele de pasăre. Când laptele fierbe, adaugi zahărul vanilat şi dai focul foarte mic. Atenţie, laptele nu trebuie să clocotească! Iei cu o lingură din albuşul spumă şi pui în lapte, dar nu fierbi multe găluşte deodată.
Citeste si: Plăcintă cu iaurt. Cea mai simplă rețetă cu iaurt și stafide
Când termini cu albuşul fiert, pui coaja de lămâie peste gălbenuşuri, amidonul, apoi torni laptele câte puţin.
Lapte de pasăre. Rețetă lapte de pasăre. Cum se face laptele de pasăre. Pui găluştele de albuş fierte în compoziţia de lapte, ornezi cu fulgi de migdale şi serveşti rece.