Close sidebar
Close sidebar

Lapte de vaca vs. lapte de capra. Care este mai bun pentru copii? Iata care e raspunsul

Lactatele de vaca sunt printre cele mai cumparate produse de la raft, dar nu neaparat cele mai sanatoase. In ultimii ani din ce in ce mai multi parinti au inceput sa le dea copiilor lapte de capra si multi dintre acestia spun ca se vede diferenta. Ce au in plus lactatele de capra si cat de bine au ajuns sa se vanda, aflati din materialul urmator.

V.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Laptele de capra castiga din ce in ce mai mult teren fata de cel de vaca. Are mai putini hormoni, mai putine grasimi, iar specialistii spun ca ne ajuta sa asimilam mai repede fierul si cuprul din alimente. Lactatele de capra sunt cautate nu doar la raft, ci si la producatori, care anul acesta au avut cele mai mari incasari.

Gheorghina Latis- producator: Un litru de lapte noi la tara il dam cu 5 lei litrul, produsele de capra, casul, branza, urda, cam la acelasi pret ca si oaia, pentru ca abia acum incepe sa fie mai cautat.

Doamna Gheorghina are 100 de capre care anul acesta au produs in total 15.000 de litri de lapte, cea mai productiva perioada fiind din luna mai si pana in august. Din ce i-a ramas, femeia a facut branza, cas si smantana.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

-Aici avem branza sarata de capra, putin sarata, aici e cas 6.50+ MUSCA 7.00 Suta la suta natural  

Anul acesta maramureseanca a scos un profit de 40 de mii de lei din vanzarea laptelui de capra. E suta la suta natural, se mandreste ea.

Unii medici recomanda laptele de capra si pentru copii. Este antiinflamator, are continut ridicat de calciu si rareori provoaca alergii ori probleme digestive.

Lascu Gheorghe- medic: eu zic ca trebuie ales in functie de toleranta, daca unui copil ii cade bine si alptele de capra, se poate consuma, trebuie bine preparat termic si administrat la o anumita temperatura, nu rece, nu prea fierbinte.

-E bun? E foarte bun! Ce bei acolo? Lapte de capra. E foarte bun, e mai bun decat cel de vaca

- E mult mai bun decat laptele de vaca si am observat ca il tolereaza mult mai bine, e sanatos, e foarte bun pentru imunitate, nu mi-a mai racit de cand ii dau lapte de capra deloc.

-Am inteles ca cel de capra e mult mai sanatos. Noi cu ala de vaca am avut o problema si i-am dat o perioada lapte de capra.

Cel mai sanatos lapte ar fi, insa, cel de magarita, care nu este atat de cunoscut pe piata romaneasca.  Specialistii spun ca este cel mai apropiat de laptele matern si  ca are o multime de vitamine. Raritatea acestuia, dar si faptul ca este un produs extrem de sanatos il face sa fie si foarte scump. Fermierii din Romania  vand laptele de magarita cu aproximativ 100 de lei litrul.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI