Nu exista an in care fetele si flacarii din comuna Tupilati sa nu se adune la sezatoarea dinaintea postului Pastelui. Imbracati in cotume nationale, tinerii duc mai departe traditiile locului si fiecare isi stie bine rolul.

Nu lipseste nici gospodina care se ocupa de framantatul si coacerea placintelor poale in brau, facute ori cu branza ori cu varza! Un adevarat deliciu!

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

In tot acest timp feciorii ajuta fetele din sat, iar cel mai mandru trebuie sa faca crupele proaspete intr-un dispozitiv special, pe care le vor folosi la umplerea borsului.Dupa asa truda, vinul curge in pahare si se incinge o hora pe cantece moldovenesti.

Prea multe motive nu le trebuie romanilor sa petreaca, mai ales acum, de lasatul secului. Potrivit traditiei din Maramures, cu mic cu mare, satenii se aduna inainte de a incepe cele 40 de zile de abstinenta de la bucate de dulce, la joc, sa petreaca atat cat sa le tina de urat pe perioada postului.

Si in Moldova s-a lasat astazi sec. Gospodinele s-au intrecut in preparate, iar mesele au fost acoperite de bunatati.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si