In cadrul forumului sustinut, sambata, in comun cu premierul ungar Viktor Orban, la Universitatea de Vara si Tabara Studenteasca de la Tusvanyos, Laszlo Tokes, europarlamentar maghiar acum, a vorbit despre importanta autonomiei si a statului de protectorat al Ungariei, a dezvaluit ziuanews.ro. Tokes a amintit de afirmatia sa facuta in urma cu cativa ani la Tusvanyos, din cauza careia ulterior i-a fost retrasa distinctia statului roman. Citandu-i pe specialistii Institutului pentru Drepturile Minoritatilor din Tirolul de Sud (EURAC), Laszlo Tokes a precizat ca Austria exercita si in prezent statutul de protectorat asupra austriecilor din Tirolul de Sud.

Potrivit afirmatiei sale, in prezent are loc revizuirea statutului de autonomie a Tirolului de Sud, in cadrul careia se va stabili care va fi rolul Austriei in privinta Tirolului de Sud. „In acest fel, Romania si Ungaria ar putea sa ajunga la o intelegere, in mod european, in privinta autodeterminarii maghiarilor din Tinutul Secuiesc, Transilvania, Romania", a declarat Tokes, care i-a multumit lui Viktor Orban pentru protectorat si pentru sprijin.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Ce i-ar fi provocat, de fapt, moartea lui Andrei Versace? Medicii legiști au anunțat rezultatele autopsiei- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si