Laura Codruța Kovesi, numită pe 1 octombrie 2019 procuror general european, va avea cartierul general în Luxemburg. Parchetul European, condus de româncă, speră să recruteze aproximativ 30 de angajați până la sfârșitul acestui an și își propune să aibă 117 angajați până în 2023, așa cum se amintește într-un material apărut zilele trecute în Luxembourg Times, pe coperta ultimului număr apărând chiar Laura Codruța Kovesi.  

Citeste si: Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, decizie pentru Laura Codruţa Kovesi

Biroul condus de Kovesi urmează să fie deschis în noiembrie anul viitor într-un turn de la marginea districtului Kirchberg din Luxemburg. Parchetul European (EPPO) va investiga infracțiuni împotriva bugetului UE, cum ar fi frauda, ​​corupția și frauda TVA transfrontalieră ”, notează publicația citată, care vorbește și despre situația în care ajunsese Kovesi în țară, de a fi demisă după ce DNA reușise câteva condamnări răsunătoare. 

Codruța Kovesi: ”Dacă aș fi cerut despăgubiri materiale ar fi fost plătite din bugetul de stat, de către români!”

În luna mai a acestui an, fostul procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție a câștigat procesul intentat la CEDO statului român, după ce Curtea Constituțională a României l-a obligat pe președintele Klaus Iohannis să o revoce din funcție. După anunțarea deciziei, Kovesi a dezvăluit și de ce nu a cerut daune materiale în instanță.  

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Kovesi
Kovesi este acum procuror general european

Dacă aș fi cerut despăgubiri materiale- și le-aș fi obținut, cu siguranță- ar fi fost plătite din bugetul de stat, de către români. Nu am vrut să plătească românii pentru o decizie CCR. Decizia CEDO spune că atunci când magistrații își fac treaba corect nimeni nu trebuie să-i schimbe din funcție pe motive politice(...) Nu am ce să-i transmit (lui Tudorel Toader- n.r.). Spun doar că atunci când am făcut această acțiune a spus că nu am nicio șansă”, a completat atunci Laura Codruța Kovesi. 

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si