”Statele Unite şi aliaţii lor din NATO încearcă să conducă acest spaţiu (n.r. sud-estul Asiei”, a declarat Lavrov reporterilor.

Lavrov: Occidentul ”militarizează” sud-estul Asiei pentru a limita interesele Rusiei şi Chinei

Ministrul rus de Externe a mai precizat că strategia privind regiunea indo-pacifică a preşedintelui american Joe Biden a fost o încercare de a ocoli ”structurile incluzive” pentru

cooperarea regională şi totodată ar implica și  ”militarizarea acestei regiuni, cu un accent evident pe limitarea Chinei şi pe limitarea intereselor Rusiei în regiunea Asia-Pacific”.

Citește și: Doi politicieni PSD Vrancea s-au bătut cu pumnii și picioarele, imediat după alegerile din județ. „A sărit pe mine cu pumnii. Urât de tot!"

Serghei Lavrov a făcut aceste declaraţii în timpul unei conferinţe de presă la încheierea summitului ASEAN de la Phnom Penh. El a mai acuzat Statele Unite pentru acţiunile lor în regiune, pe care atât Rusia, cât şi Occidentul le percep ca pe un potenţial câmp de luptă strategică în următoarele decenii, conform Reuters.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Pe de altă parte, Joe Biden afirma la summit că Washingtonul s-a angajat să construiască un ”Indo-Pacific liber şi deschis, stabil şi prosper, rezistent şi sigur”.

Citește și: Noi detalii în cazul fetelor răpite și violate din Brașov! Ele au fost scoase din familie și se află la Protecția Copilului

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si