Lebăr de casă reţetă simplă: Cum pregătim un aperitiv delicios pentru Crăciun
Lebăr de casă reţetă simplă. Lebărul este un preparat tradiţional românesc, preparat de gospodine în fiecare an, pentru masa festivă de Crăciun. Ți-am pregătit cea mai simplă și gustoasă rețetă de lebăr de casă cu care sigur nu vei da greș.
Author: Alina Raducu marți 14 decembrie 2021 , 11:56
Lebăr de casă reţetă simplă. Iată ce ingrediente îți trebuie pentru rețeta de lebar de casă și cum se prepară corect pentru masa de sărbători! Încearcă și tu această reţetă 100% românească de lebăr de casă!
Cu siguranță, gustul lebărului de casă așa cum îl prepara bunica, nu se compară cu niciun alt produs cumpărat din magazine.
Mai apoi, se pun la fiert în apă rece cu sare şi cimbru. După ce au fiert, zeama nu se aruncă, iar carnea şi măruntaiele se trec prin maşina de tocat.
După care, pasta rezultată din aceste organe și carne de porc se frământă cu 2-3 linguri de zeamă în care au fiert ingredientele.
La maşina de tocat se ataşează pâlnii de cârnaţi pe care se trage intestinul de porc. Apoi, se umple intestinul, se leagă la ambele capete şi în final se dă la rece.
Lebarul tradițional de casă se poate servi cu hrean sau muștar, în funcție de preferințele fiecăruia. Poftă bună!