Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, astăzi, actul normativ pentru completarea art. 106 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.

Citeste si: VIDEO- Din ce în ce mai mulți pensionari aleg să lucreze part-time

Anunțul a fost făcut de Președintele României, Klaus Iohannis

Astfel, conform noii legi,  casele teritoriale de pensii sunt obligate să informeze angajatorul în momentul în care un angajat își depune cererea de pensionare.

Până acum decizia de pensionare este comunicată doar persoanei care depune cererea de pensionare, nu și angajatorului.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Citeste si: Comisarul european, Nicolas Schmit, laudă România pentru ospitalitate: „Felul în care a fost gestionată această situaţie este remarcabil"

„Casa teritorială de pensii emitentă comunică angajatorului o informare cu privire la emiterea deciziei de pensionare pentru limită de vârstă, anticipate, anticipate parțiale sau de invaliditate. Informarea va cuprinde numele şi prenumele persoanei, tipul deciziei de pensionare, precum şi data emiterii acesteia”, arată legea promulgată de Klaus Iohannis.

Prin intermediul acestei legi, cu această notificare angajatorul va putea cauta un nou angajat, care să îi ia locul persoanei care a decis să se pensioneze.

Românii care lucrează în termocentralele pe bază de cărbune şi în extracția de cărbune ar putea ieși mai repede la pensie

În această săptămână a fost publicată în Monitorul Oficial legea care le dă dreptul salariaților încadrați pe anumite locuri de muncă încadrate conform legislației anterioare în grupa I şi/sau grupa a II-a de muncă să iasă mai devreme la pensie.

Citeste si: Noi vești pentru pensionari. Ministrul Muncii: „Nu voi semna o reformă care să ducă la sărăcia cetățenilor”

”(44) Este asimilată stagiului de cotizare în condiţii speciale de muncă perioada anterioară datei de 1 aprilie 2001, în care salariaţii au desfăşurat activităţi dintre cele prevăzute la alin. (1) lit. i), în locurile de muncă încadrate conform legislaţiei anterioare în grupa I şi/sau grupa a II-a de muncă”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si