Oriunde iti arunci privirea, aceeasi imagine. Tineri si tinere care fumeaza fara nicio grija, in interior. Legea o interzice. Dar nimeni nu se sinchiseste. Ne explica situatia o vedeta obisnuita cu viata din cluburile de noapte. E cunoscuta drept Barbie de Romania.


Chiar daca legea prevede amenzi de pana la 500 de lei pentru persoanele fizice si pana la 15.000 de lei pentru firme, nimeni nu pare sa bage asta in seama.


ADRIAN CUCULIS, AVOCAT: Lucrurile acestea pe care le tot vedem prin Bucuresti si prin restul tarii sunt nici macar la limita legii, ci sunt profund ilegale!

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

Legea e clara: este interzis lucrul cu foc deschis in incinta incaperilor si, de asemena, este interzis fumatul!

Dar, unii cred ca au gasit o portita prin organizarea unui eveniment rezervat doar pentru anumite persoane. Poate spatiul public sa devina privat in acest fel?

ADRIAN CUCULIS, AVOCAT: Daca dam o invitatie sau punem un criteriu de intrare, el se transforma din spatiu public in spatiu privat.

Nicidecum!

Singura situatie legala ar fi ca localul respectiv sa fie inchis pentru publicul larg.

ADRIAN CUCULIS: Singura varianta in care am putea fuma intr-un astfel de spatiu ar fi sa inchidem barul si sa ne strangem un grup de prieteni.



Luna decembrie este perioada petrecerilor, mai ales in cluburi si cafenele. Sa nu uitam ca a trecut un an de la tragedia din Colectiv.
Asadar, regulile care trebuie respectate sunt vitale.

CATALIN CHIRCA, IGSU:In primul rand, este foarte importanta respectarea capacitatii de primire a salilor in care se desfasoara astfel de evenimente cu public numeros.



Spectacolele pirotehnice cu foc deschis sunt interzise.

CATALIN CHIRCA, IGSU: Este importanta instruirea personalului pentru a lucre cu mijloacele de interventie, vorbim de stingatoare.

In cazul in care localul in care aveti de gand sa petreceti e prea aglomerat, este indicat sa parasiti zona, inainte ca o situatie de urgenta sa apara.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si