Astfel a fost modificată şi completată Legea nr. 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, dar și modificarea Legii nr. 194/2011 privind combaterea operaţiunilor cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.
Legea ce pedepsește cu închisoarea cultivarea, deţinerea, vânzarea drogurilor de risc a fost promulgată
"Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, deţinerea ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de risc, fără drept, se pedepsesc cu închisoarea de la 3 la 10
ani şi interzicerea unor drepturi. Dacă faptele prevăzute la alin. 1 au ca obiect droguri de mare risc, pedeapsa este închisoarea de la 5 la 15 ani şi interzicerea unor drepturi", se arată în lege.
Citește și: Povestea emoționantă a tinerilor care fură orice pentru a face rost de bani pentru droguri
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citeste si: Rezultat exit poll alegerile prezidenţiale 2024: Marcel Ciolacu intră în turul doi cu Elena Lasconi. Călin Georgescu, marea surpriză- antena3.ro
Citeste si: REZULTATE EXIT-POLL-URI la alegerile prezidențiale 2024- primul tur. Marcel Ciolacu și Elena Lasconi, în turul doi- wowbiz.ro
Cei ce introduc sau scot din ţară droguri de risc, fără drept, pot primi o pedeapsă cu închisoarea de la 5 la 15 ani şi interzicerea unor drepturi.
Dacă acest lucru duce la decesul unei persoane, pedeapsa cu închisoarea este de la 15 la 25 de ani
" Fapta persoanei care, cu intenţie, efectuează fără drept operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, pretinzând sau disimulând că acestea sunt produse autorizate potrivit legii, sau a căror comercializare este permisă de lege, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea unor drepturi, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă.
Citește și: Incredibil! Un traficant de droguri a fost prins de Poliție în timp ce căuta pokemoni pe stradă
Publicitatea făcută oricăror produse, pretinzând în mod credibil că prin consum acestea produc efecte psihoactive, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la un an la 5 ani", mai prevede legea.