Iniţial, s-au înregistrat 68 de voturi „pentru” şi 15 abţineri, însă erau necesare 69 de voturi favorabile, pentru că este vorba despre o lege organică.

În aceste condiţii, pentru ca legea să nu fie respinsă, s-a mai dat un vot, înregistrându-se 75 de voturi „pentru” şi 9 abţineri.

Senatul este prima cameră sesizată, iar proiectul va merge la Camera Deputaţilor pentru votul final, care va avea loc probabil miercuri.

Citeste si: Votul prin corespondență. Decizie de ultimă oră a Vioricăi Dăncilă

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Proiectul a fost elaborat săptămâna trecută de Comisia parlamentară comună pentru codul electoral.

Astfel, s-a decis prelungirea duratei de vot la trei zile – vineri, sâmbătă şi duminică- pentru românii din diaspora şi posibilitatea ca votarea să continue până la ora 24.00, pentru a le permiţe celor care sunt în incinta consulatelor sau ambasadelor, în incinta secţiilor de votare sau stau la coadă să voteze şi după ora 21.00.

Citeste si: Opoziţia a depus moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă

O altă modificare a legii vizează introducerea votului prin corespondenţă pentru alegerile prezidenţiale.

De asemenea, s-a decis că partidele politice vor putea finanţa din bugetele proprii campanii electorale prezidenţiale, considerându-se că un candidat nu îşi poate finanţa singur campania electorală. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si