"Un paradox. Sunt, in momentul de fata, salarii ale angajatilor, colegilor mei din muzeu, mai mari decat ale directorului general, decat ale directorilor sau sefilor de sectie."

Claudiu Porumbacean este cercetator stiintific gradul 1, doctor in Istorie, iar de un an conduce Sectia de Istorie a Muzeului Judetean Satu Mare. Daca pana in decembrie anul trecut beneficia de un venit lunar net de aproximativ 5.800

de lei, de la 1 ianuarie 2018 salariul sau a scazut cu aproape 1.200 de lei.

Discriminat de noua lege a salarizarii unitare se considera si managerul Muzeului Judetean Satu Mare. Cu 100 de angajati si 22 de muzee si case memoriale in subordine, Felician Pop castiga de la 1 ianuarie 2018 putin peste 4000 de lei in loc de 6000 de lei, ca pana acum.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

"Sunt pe locul 5 in propria institutie, ca salarizare, cu toate ca atributiile mele nu au scazut deloc. Daca faceam o abatere aveam -10% pe 3 luni, dar se vede ca in tara asta daca iti faci datoria, pentru ca ti-ai facut datoria, ai minus 30% poate pe viata", sustine Pop.

In loc de mult promisele majorari, de salarii mai mici au parte, de anul acesta, si cinci dintre cei 34 de angajati ai Bibliotecii Judetene Satu Mare.

"Functiile de conducere nu mai beneficiaza de gradatiile de vechime. Salariul doamnei manager care s-a diminuat cu 470 lei, salariul net; un sef serviciu are un salariu net mai putin cu 327 de lei, un sef birou cu 244 de lei", a explicat Paula Horotan, director adjunct la Biblioteca Judeteana din Satu Mare.

Reprezentantii Consiliului Judetean Satu Mare au explicat ca diminuarile salariale in cazul acestor angajati au survenit in contextul noii legi a salarizarii. Cei afectati sunt hotarati sa dea statul roman in judecata.

Sursa: Digi24


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si