Mii de protestatari s-au strins in piata centrala din Budapesta, pentru ca a apoi sa se mute la Parlament intr-o demonstratie spontana. Oamenii au vrut sa treaca de cordoanele politiei, iar scutierii au folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa multimea. Noua lege este numita de contestatari legea sclaviei.

Principala nemultumire este cresterea plafonului anual de ore suplimentare pe care le poate face un angajat.

In noua lege, adoptata de parlamentul ungar, limita a fost crescuta de la 250 de ore anual, la 400 de ore, iar angajatorii au 3 ani la dispozitie ca sa le plateasca. Oamenii au numit-o legea sclaviei si au iesit la proteste de amploare.

Proteste de amploare, jandarmii au folosit gaze lacrimogene

Mii de demonstranti au scandat mai intai in Piata Kossuth pentru ca apoi sa se mute in fata Parlamentului. Unii dintre protestatari au încercat sa treaca de cordoanele politiei si sa forteze intrarea in Parlament. Au fost împinsi înapoi de scutieri, care au folosit gaze lacrimogene. Cel putin 4 oameni au fost raniti.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Controversata lege a fost adoptata ieri de parlamentari cu 130 de voturi la 52 in ciuda eforturilor sustinute ale opozitiei de a o bloca. Singura sansa pentru protestatari ar fi ca presedintele sa nu o promulge, insa analistii apreciaza ca sansele sunt extrem de reduse.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si