De cate ori nu vi s-a intamplat sa fiti deranjati de cate un vecin care face zgomot in bloc? Mesterii romani, priceputi la toate, repara mobilierul sau folosesc bormasina in cele mai nepotrivite momente ale zilei.

Tocmai pentru a evita astfel de episoade galagioase, cei de la USR au initiat un proiect  numit" Legea Zgomotului", care a fost adoptat ieri de Senat. Conform acestei propuneri, daca in locuinta dumneavoastra zgomotul de la vecini depaseste 35 de decibeli, puteti chema politia.


Amenda ar putea ajunge pana la 1500 de lei, iar asta ii include si pe cei care asculta muzica la maximum in apartament.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Perioada cea mai linistita, cu zgomote de sub 30 de decibeli,  trebuie mentinuta intre orele 14.00-16.00 si 23.00- 7.00.
De la teorie la practica e, insa,  cale lunga. Daca legea zgomotului va fi aprobata, politistii trebuie chemati sa constate chiar ei zgomotul, cu ajutorul sonometrelor omologate. Cu alte cuvinte, aplicatiile noastre de pe telefon, care masoara numarul decibelilor, nu pot fi folosite ca o dovada.

Si in cazul legii actuale referitoare la  tulburarea ordinii si linistii publice exista o mare problema: identificarea persoanei care face galagie.
Legea Zgomotului, initiata de deputatul USR Matei Dobrovie, va fi dezbatuta in Camera Deputatilor, care va lua o decizie definitiva. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si