Legenda „Ingerilor Negri” din Baia Mare a speriat cateva generatii de copii, in anii 80-90. Povestea incepe prin 1980, cand mai multe crime teribile au avut loc la Baia Mare, cazuri ramase neelucidate pana azi. Acestea au fost puse pe seama unei organizatii secrete intitulata „Ingerii Negri”, de fapt o brigada a mortii formata din indivizi imbracati in negru, care se ascundeanu pe sub poduri si in canalizarea orasului si care ucideau si rapeau copii.

Majoritatea baimarenilor trecuti de 30 de ani cunosc legenda „Ingerilor Negri”.

Legenda a fost la mare moda in Baia Mare mai ales in anii Revolutiei, mai precis intre 1988 – 1992, cand au inceput sa apara inscrisuri tip grafitii pe zidurile din Baia Mare, cu insemnele organizatiei. Unii baimareni sustin ca membrii organizatiei se antrenau seara pe acoperisul Spitalului Judetean de Urgenta Baia Mare, iar noaptea plecau in cautarea „prazii”. Intrau peste familii in casa, ucideau si praduiau. Altii spun ca „ingerii negri” chiar erau fiinte supranaturale. Multi dintre copiii acelor vremuri aveau cate un prieten care se jurau ca au vazut un barbat imbracat in negru disparand dupa cate un colt de bloc.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Nu este insa foarte clar de ce „Ingerii Negri” rapeau copii. Se spune ca acestia ii luau sa-i transforme in adepti. Cert este ca era o moda in acele vremuri sa-ti ameninti copilul care facea cate o nazbatie, ca o sa-l lasi noaptea afara.

Nu exista nici o atestare oficiala ca aceasta organizatie a existat. Exact ca in cazul celebrei „ambulante negre” care fura copii in Bucuresti.

„Ingerii negri” reprezinta o legenda urbana, transmisa din generatie in generatie, care revine in actualitate atunci cand are loc un eveniment dramatic de tipul celui de acum cateva zile, cand o fetita a fost rapita, violata si ucisa intr-o cladire abandonata din Baia Mare.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si