Pele şi-a început ultima călătorie, după ce sicriul cu trupul neînsufleţit al legedarului fotbalist, purtat de militari, a părăsit stadionul Vila Belmiro din Santos, scrie O Globo.

Peste 230.000 de oameni au fost prezenți la stadion

După un priveghi de 24 de ore, sicriul a fost închis şi şi-a început procesiunea prin Santos, în care va trece şi prin faţa casei în care locuieşte mama lui Pele, Celeste, care a împlinit 100 de ani în timpul Cupei Mondiale din Qatar.

Fanii și-au putut lua rămas bun de la Pele până la ora locală 10:00 (15:00 în România), la stadionul Vila Belmiro din Santos.

Citește și: VIDEO- Brazilia declară trei zile de doliu naţional, după moartea lui Pele. Sicriul va fi depus 24 de ore pe stadionul Santos

Potrivit clubului Santos, peste 230.000 de persoane i-au adus un ultim omagiu lui Pele, în cele 24 de ore de priveghi. Sute de mii de oameni stau la cozi interminabile pentru a avea ocazia de a trece pe la catafalcul lui Pele. 

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Președintele Braziliei i-a adus un omagiu legendarului fotbalist

De asemenea, şi preşedintele Braziliei, Luiz Inacio Lula da Silva i-a adus un ultim omagiu lui Pele la stadionul Vila Belmiro.

Citește și: Legendarul Pele s-a stins din viață la 82 de ani. Ce a transmis fiica sa

Slujba de înmormântare a marelui fotbalist ar urma să aibă loc la ora 17.00

(ora României) la Memorial Necrópole Ecumênica din Santos. Va fi o ceremonie la care va participa doar familia.

Citește și: Declarațiile marilor fotbaliști după moartea lui Pele: „Odihnește-te în pace, rege!”

Pelé a murit pe 29 decembrie, la vârsta de 82 de ani, după ce a fost internat la spitalul Albert Einstein, pentru o infecție respiratorie. Pe 21 decembrie, echipa de medici a semnalat că tumoarea a avansat şi că Pele a avut nevoie de tratament intensiv din cauza disfuncţiilor la rinichi şi inimă.  Spitalul a precizat că decesul a survenit în urma''cedării mai multor organe vitale''. 

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si