Close sidebar
Close sidebar

Legi mai dure contra scandalagiilor. Satui de injurii si atacuri, politistii vor sa implementeze masuri draconice pentru oricine se ia la harta cu ei

Politistii vor legi mai dure care sa-i ajute impotriva scandalagiilor. Ca oamenii legii sa nu mai fie jigniti, persiflati sau chiar atacati, sefii lor propun ca pentru orice ultraj sa fie deschis un dosar penal. Va avertizam ca urmeaza imagini care va pot afecta emotional.

A.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

Nu mai devreme de aseara va prezentam imagini halucinante. Fara nicio rusine sau teama, soferul prins beat mort la volan ii injura si chiar scuipa pe agenti.

Si mai grav este ca legea in vigoare nu sanctioneaza astfel de gesturi ca fiind infractiuni. Pana acum, cel putin.

Monica Dajbog, purtator de cuvant MAI:

"Consideram, insa, ca trebuie sa introducem in sfera de protectie a dreptului penal si violenta non-fizica, ce consta in folosirea de cuvinte ori gesture jignitoare ori obscene la adresa politistilor." 

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Deja celebrul caz Boureanu a fost urmat la scurt timp de un altul, la fel de rasunator: cel al medicului tarat pana la masina de politie.

Ei bine, si astfel de situatii i-ar putea costa scump pe scandalagii: dosar penal daca nu prezinta actele sau nu vor sa mearga la sectie.

"Refuzul de a da date cu privire la identitate obliga statul sa consume resurse suplimentare, logistice, financiare si umane pentru identificarea persoanei." 

Si situatiile penibile, precum aceasta, sunt vizate de modificari. Mai ales pentru cei care se gandesc sa dea o mana de ajutor… suspectilor.

"Impiedicarea politistului de a pune in aplicare o procedura legala, precum legitimarea sau conducerea la sectie a unui cetatean, propunem sa devina infractiune."

Nu in ultimul rand, se propune ca si dotarea agentilor sa fie imbunatatita cu veste anti-injunghiere si chiar pistoale cu electrosocuri.

Asta pentru ca unii politisti se tem sa foloseasca armamentul din dotare, pentru ca risca sa fie acuzati de abuz de forta, chiar daca sunt urmariti cu un cutit, ca in cazul de mai sus.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI