Legile educației care au fost constituționalizate sunt  Legea învățământului superior și Legea învățământului preuniversitar. Cele două legi fac parte din proiectul legislativ "România Educată".

Pachetul legislativ „România Educată” a trecut şi de testul constituţionalităţii

Într-o postare de pe pagina personală de Facebook, Ligia Deca scrie că efortul colectiv pentru a constituționaliza proiectul "România educată" nu a fost în zadar.

”Încă o victorie pentru învăţământul românesc!Pachetul legislativ „România Educată” a trecut şi de testul constituţionalităţii. Legea învăţământului preuniversitar şi Legea învăţământului superior au în spate zeci de mii de ore de elaborare, sute de discuţii cu partenerii importanţi din domeniu, mii de observaţii analizate şi săptămâni întregi de dezbatere parlamentară. A fost depus un efort colectiv pentru un proiect atât de necesar pentru România.”

Citește și: VIDEO- Termene limită pentru recuperarea orelor pierdute în timpul grevei: Elevii și profesorii au timp până pe 16 iunie, cu excepția claselor terminale, iar învățământul tehnologic beneficiază de termen până pe 23 iunie, anunță Ministerul Educației

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

În aceeași postare, Ligia Deca afirmă că va susține că va oferi tuturor elevilor români șanse egale la educație, acesta fiind o măsură a noului program educațional:

”La rândul meu, în calitate de ministru, voi face tot ce stă în puterea mea astfel încât obiectivele să fie îndeplinite, iar copiii noştri să înveţe într-un mediu de calitate, bazat pe echitate, respect şi profesionalism. Fiecare elev va avea şanse egale de a se dezvolta. Le mulţumesc tuturor celor care au fost alături de noi şi au contribuit, astfel încât pachetul legislativ „România Educată” să ajungă în acest punct important!”

Citește și: Sfârșitul anului școlar 2023: Când începe vacanța de vară?

Mai multe partide nu susțin proiectul "România educată"

Proiectul legislativ educațional propus de Ligia Deca se pare că are și persoane care i se împotrivesc. Reprezentanții partidelor USR și Forța Dreptei au atacat la Curtea Constituțională a României(CCR) legile educației. CCR a respins toate sesizările aduse.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si