Dulcele de Dabuleni nu mai e pepenele! In patria lubenitelor, rege e acum cartoful dulce. Vestita peste mari si tari, leguma a prins radacini si in pamant oltenesc. Mandri de isprava lor, cei de la statia de cercetare anunta ca aclimatizarea ei a fost un succes.

30 de tone la hectar! Atat au scos agricultorii, in aceasta toamna. Nimic nu s-ar fi intamplat fara ajutorul coreenilor, care i-au invatat pe ai nostri cum sa deprinda tainele cultivarii cartofului orginiar din America de Sud.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Dulce ca mierea si portocaliu precum dovleacul bine copt, cartoful este valoros nutritiv. Abunda in vitamina A si in betacaroten, asa ca, doamnelor, nu ezitati sa-l consumati, daca vreti sa va straluceasca pielea. Este benefic si diabeticilor, iar nutritionistii spun ca nu ar trebui sa lipseasca nici din alimentatia copiilor. Fie ca-l pregatiti la cuptor, ca garnitura pentru pranz ori cina, fie ca il puneti in desert, deliciosul tubercul contribuie la portia zilnica de sanatate.

Ramanem in zona bucatariei ca sa va dam un pont: daca vreti sa profitati din plin de bogatiile cartofului dulce, gatiti-l in coaja si serviti-l alaturi de grasimi, cum ar fi untul sau uleiul de masline. Si nu va faceti griji ca nu aveti unde sa-i gasiti. Tuberculii si-au luat avant si pe piata noastra, dar, cel mai important e ca, de anul acesta, la raft ii veti gasi si pe cei romanesti, in locul celor din Chile sau America.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si