Suntem in satul Rausor din Tara Fagarasului. La cei 68 de ani ai sai, Nea Costi foloseste aceeasi afumatoare pe care a mostenit-o de la parintii si bunicii lui.
Pentru a afuma carnea, un gospodar are nevoie de cateva lemne, dar si rumegus de fag, care da carnii o aroma aparte. Nea Costi are propria reteta si cand vine vorba de prepararea slaninei.
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Celelalte preparate din carne de porc stau la afumat cel mult o zi.
Langa afumatura traditionala se asorteaza numai bine legumele romanesti crescute iarna. In siminicu de sus, Dolj, o tanara creste rosii cherry in sera.
Le vinde cu 20 de lei pe kilogram si are zeci de comenzi la domiciliu sau in piete.