Șeful Guvernului a precizat că singura condiție pentru noi angajări în sistemul public constă în încadrarea în bugetul deja stabilit pentru fiecare instituție în acest an.

Întrebat dacă aprobarea în Parlament a unei legi care oferă posibilitatea desfăşurării concursurilor pentru ocuparea posturilor vacante în instituţiile şi autorităţile publice va duce la creşterea cheltuielilor cu salariile în buget, Cîţu a spus:" Nu.

Se vor angaja în anvelopa salarială pe care am angajat-o în buget. Asta nu înseamnă neapărat că vor fi cheltuieli mai mari de personal, doar că pot să angajeze şi, dacă se păstrează în anvelopa salarială, foarte bine".

Citeste si: Adio, pensii speciale pentru parlamentari. Klaus Iohannis a promulgat legea

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Ce s-a stabilit cu banii minerilor

Premierul Florin Cîţu a mai declarat, după şedinţa de Guvern, că a fost aprobată o completare a actului normativ cu privire la salariile minerilor din Valea Jiului.

"A fost o completare. A fost aprobat un act normativ săptămâna trecută şi a fost o completare, pentru că ştiţi foarte bine minerii au primit anul trecut salariile, dar nu au primit acea suplimentare de tichete şi alte sporuri care erau reglementate prin Contractul Colectiv de Muncă.

Pentru că este o companie în insolvență a trebuit să facem o hotărâre de guvern separată şi să găsim o sursă, s-a aprobat, o să fie publicată cred că în următoarele minute, ca să ne asigurăm că banii ajung cât mai repede la mineri în Valea Jiului. Suma pe care o identificasem, 11 milioane de lei, deci, tot ce a fost cerut a fost completat. Nu este niciun fel de diferență între suma pe care au justificat-o și ceea ce va fi în hotărârea de guvern", a declarat Florin Cîţu.

Citeste si: Premierul Florin Cîțu, anunț după ședința de Guvern. Ce decizii au fost luate azi


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si