Elevii, care provin din mai multe zone din țara vecină, inclusiv Donbas, își vor continua studiile, în fomat online, cu profesori din Ucraina. În acest scop, ei au laptop-uri proprii și echipamente wifi ”, au spus reprezentanții Ministerului Apărării Naționale.

Grupul de elevi din Ucraina a intrat în România joi, 3 martie, pe la punctul de trecere al frontierei Isaceea. Inițial, au fost cazați în internatul Liceului „Brad Segal” din municipiul Tulcea, iar apoi au fost duși la Breaza cu mijloace de transport asigurate de municipiul orașului Tulcea.

Pe tot parcursul drumului, au fost însoțiți de echipaje de poliție militară.

Citeste si: Începe evacuarea civililor la Mariupol: Un nou acord de încetare a focului a fost anunțat. Primarul Orașului: ,,Orașul nu mai există”

Ajunși la colegiul militar, elevii ucraineni au fost întâmpinați de o echipă formată din cadre militare și elevi, au efectuat triajul epidemiologic, au fost cazați, iar apoi au luat masa.

Cadouri pentru elevii refugiați din Ucraina

Elevii români le-au pregătit mesaje în limba ucraineană și cadouri de bun-venit, dulciuri, jucării de pluș și obiecte necesare în viața de zi cu zi. Cele 12 fete care au venit din Ucraina au primit flori și mărțișoare.

Citeste si: VIDEO| O refugiată din Ucraina a murit la Vama Petea

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Astfel, Ministerul Apărării Naționale și Ministerul Afacerilor Interne (prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, care a făcut solicitarea de ajutare a elevilor ucraineni) continuă să demareze acțiuni pentru gestionarea fluxului de refugiați din țara vecină, puternic afectată de invazia trupelor rusești. 

Klaus Iohannis, după vizita în tabăra de refugiați de la Siret: „Noi pornim de la scenariul în care acest conflict nu se va extinde”

Președintele Klaus Iohannis a mers sâmbătă în tabăra de refugiați de la Siret, județul Suceava. Acesta a declarat la final că România porenește de la premisa că acest conflict nu se va extinde și nu se va fi implicată. Referitor la situația din Republica Moldova, Klaus Iohannis a spus: „Nu avem acum date care să arate un scenariu că Moldova ar fi ameninţată”.

Ce a spus președintele după ce a vizitat tabăra de la Siret

„Noi pornim de la scenariul în care acest conflict nu se va extinde, NATO nu va fi implicat în acest conflict militar şi nici România”, a spus preşedintele. 

Klaus Iohannis a menționat că rolul nostru este să îi ajutăm pe cei care au nevoie, pe cei care rămân în Ucraina, susținând că avem o relație frumoasă cu Moldova.

Citeste si: Doi maramureșeni s-au filmat în timp ce anunțau la un megafon că a început războiul

„Suntem hotărâţi ca în situaţia în care e nevoie de ajutor, umanitar să intervenim şi acolo. Nu avem acum date care să arate un scenariu că Moldova ar fi ameninţată”, a spus Klaus Iohannis.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

În ceea ce privește un eventual pericol pentru România, șeful statului a spus că nu este luat în calcul ca România să fie implicată într-un conflict sau să fie amenințată.

Citeste si: VIDEO| Ucrainenii au aruncat în aer podul care face legătura între Transnistria şi Odessa

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si